Розпочав роботу Центральний офіс реформ з децентралізації

Центральний офіс реформ має стати комунікаційним хабом реформи децентралізації. Сьогодні ми працюємо на стратегічний успіх України, і Центральний офіс реформ має стати місцем для всіх небайдужих і розумних українців, які хочуть змінити свою країну. Про це заявив Віце-прем‘єр-міністр – Міністр регіонального, розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час відкриття Центрального офісу реформ в Києві.

Реформа децентралізації, об’єднання громад, секторальна децентралізація, зміна якості життя українців – це національна стратегія успіху України. Центральний офіс реформ буде взаємодіяти з регіональними центрами розвитку місцевого самоврядування, керівники яких вже відібрані в 24 областях України та секторальними офісами підтримки децентралізації в галузі освіти, охорони здоров’я, планування територій, культури, соціального захисту та інших сферах. «Важливо, щоб голови 367 ОТГ, які після 18 грудня діятимуть в Україні, були активно задіяні в цьому процесі, а їх рішення були імплементовані  саме в комунікаційному хабі», - зазначив Зубко.

Він повідомив, що в Центральному офісі реформ буде проводитися моніторинг реформ щодо впровадження проектів, фінансових успіхів, реалізації послуг на рівні місцевого самоврядування. «Запровадження Центрального офісу реформ за підтримки Європейського Союзу є вкрай необхідним. Це старт потужного аналітично-моніторингового і консультаційного центру», - підкреслив Геннадій Зубко.

Довідково:

До складу Центрального офісу реформ (ЦОР) входитимуть 24 економічно незалежні відділення (РЦ) – для кожної з областей. Ці центри розвитку місцевого самоврядування координуватимуть впровадження реформи на регіональному рівні.

Відкриття Центрального офісу стало можливим завдяки реалізації Програми U-LEAD (з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку), що фінансується ЄС та окремо Німеччиною, Швецією, Данією і Польщею. Мета програми – підтримка уряду України у впровадженні реформи децентралізації. Це передбачає надання експертних консультацій Мінрегіону з питань створення Центрального офісу реформ (ЦОР) та новоутворених «Центрів розвитку місцевого самоврядування» (Регіональних центрів, РЦ).

13.12.2016 - 12:25 | Views: 13961
Розпочав роботу Центральний офіс реформ з децентралізації

Tags:

H.Zubko

Source:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...