«З перших днів наступної сесії потрібно віддати те, що Верховна Рада заборгувала місцевому самоврядуванню», - народний депутат (+відео)

«Політична тріскотня і дисципліна депутатів» завадили провести 14 липня у Верховній Раді України день децентралізації, коли мали розглянути низку важливих законопроектів для подальшого розвитку реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Про це в програмі «Децентралізація – влада громади» телеканалу «Рада» сказав народний депутат України, голова підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Микола Федорук.

«Просто частина людей діє за принципом: є моя думка, а все інше – неправильно. Сподіваюся, що це не саботаж, хоча також цього не виключаю щодо деяких політичних сил. Тому закликаю людей, які працюють на місцях, якщо до вас прийдуть через деякий час лідери партій, ті, які дуже сильно на словах вас захищають і дбають про ваше сьогодення, коли вони підуть на вибори, запишіть їх імена і подивіться, хто з них голосував за децентралізацію, за те, щоб ви були господарями на своїй землі», - звернувся до громад Микола Федорук.

Він наголосив, що альтернативи об’єднанню громад і децентралізації влади немає та додав, що докладатиме зусиль для того, аби на початку наступної сесії Верховної Ради України все таки розглянули і прийняли необхідні закони.

«З перших днів вже наступної сесії потрібно повернутися до цього питання і віддати те, що Верховна Рада заборгувала місцевому самоврядуванню (…) Наш Комітет буде сприяти цьому», - сказав народний депутат.

Нагадаємо, 14 липня у Парламенті планували розглянути низку важливих законопроектів, які нададуть новий імпульс реформі місцевого самоврядування, серед яких такі проекти законів, які врегульовують питання щодо приєднання до вже утворених об’єднаних громад, щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та інші.

Щотижнева програма «Децентралізація – влада громади» телеканалу «Рада», яка присвячена актуальним питанням реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади, виходить за організації Комунікативної групи при Центральному офісі реформ та за сприяння Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

19.07.2016 - 12:35 | Views: 8993
«З перших днів наступної сесії потрібно віддати те, що Верховна Рада заборгувала місцевому самоврядуванню», - народний депутат (+відео)

Video:

Tags:

M.Fedoruk

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....