Наталія Яресько: Фінансова децентралізація – реальна

«Фінансова децентралізація – реальна», - про це заявила Міністр фінансів України Наталія Яресько під час інтерв’ю програмі ТСН-Тиждень в ефірі телеканалу «1+1» 18 січня.

За її словами, Уряд профінансував національну безпеку і правоохоронні органи України в необхідних обсягах. «Понад 5% ВВП вкладені у безпеку України. На мою думку, це дуже великі виклики і дуже великі успіхи цього бюджету», - зазначила Наталія Яресько.

За словами Міністра, бюджет на 2015 рік – це бюджет країни, яка перебуває у стані війни. Разом з тим, одним із основних позитивів кошторису Наталія Яресько назвала децентралізацію.

«Бюджетний Кодекс, який було прийнято до прийняття бюджету, втілює справжню децентралізацію. Обговорень багато. Але фіскальна, фінансова децентралізація – вона реальна. Ми передали додаткові кошти на рівень місцевих бюджетів, ми передали їм право вирішувати, як з цими коштами визначатися, як ділити їх на їхні громади. Вони ближче до громади, і це тепер в їхніх руках», - пояснила урядовець.

Частина нових податків, переданих на місця, та нова система трансферів надають місцевим громадам у 2015 році до 45 млрд. грн. додаткових ресурсів. Ці гроші мають піти на лікарні, школи, дороги, інфраструктуру.

Важливим кроком також стала податкова реформа, яка, зокрема, передбачає скороченні удвічі податків та зборів – з 22 до 11.

19.01.2015 - 19:00 | Views: 23357
Наталія Яресько: Фінансова децентралізація – реальна

Tags:

budget

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...