В оновленому ЦНАП Сколівської громади надаватимуть понад 200 адміністративних послуг для 20 тисяч мешканців
В оновленому ЦНАП Сколівської громади надаватимуть понад 200 адміністративних послуг для 20 тисяч мешканців

6 квітня 2023 року в Сколівській громаді на Львівщині відбулося урочисте відкриття модернізованого центру надання адміністративних послуг.


«Ми пишаємося тим, що наша громада отримала можливість відкрити власний центр адмінпослуг, який відповідає сучасним вимогам та європейським стандартам», - зазначив голова громади Микола Романишин.

Оновлений ЦНАП містить чотири робочі місця в центрі громади та десять віддалених місць у старостинських округах. Мешканці матимуть доступ до витребуваних адміністративних послуг, зокрема реєстрації місця проживання, прав на нерухомість, актів цивільного стану, земельних відносин, архітектурно-будівельної діяльності, Пенсійного фонду та послуг соціального характеру.

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін привітав громаду і зазначив:

«Відкриття ЦНАП з таким дизайном - це подарунок всім мешканцям. Сподіваюсь, що в новому приміщенні адміністратори ЦНАП будуть отримувати тільки схвальні відгуки від мешканців за надані послуги».

 

 

Інституційну та методологічну підтримку у створенні належної системи надання адміністративних послуг Сколівській громаді надали міжнародні партнери – шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

Роман Матвійчук, експерт Проєкту PROSTO, сказав:

«Доступність до якісних адміністративних послуг для мешканців громад – це один з пріоритетів як проєкту PROSTO, так і органів місцевого самоврядування, а також загалом державної політики у цій сфері. Важливо, що у Сколівській громаді послуги будуть доступні як в адміністративному центрі громади, так і на віддалених робочих місцях у старостинських округах. В час опору ворогу ми всі і надалі маємо бути згуртованими, а сервіс органів публічної влади має відповідати сучасним стандартам надання».

Вартість ремонтно-будівельних робіт становить півтора мільйона гривень: 570 473 грн – виділено з обласного бюджету, 904 544 грн – з місцевого бюджету. За ці кошти провели капітальний ремонт приміщень ЦНАП, закупили меблі та комп’ютерну техніку, розмістили інформаційні матеріали та вивіски.

Views: 2956
Related news: Administrative services
Read more: