Перша в Україні об’єднана громада пройшла державну реєстрацію

Жовтнева сільська територіальна громада (об’єднана), що на Дніпропетровщині, першою серед об’єднаних громад в Україні зареєструвала статут територіальної громади.
Свідоцтво про державну реєстрацію статуту територіальної громади Жовтневої сільської територіальної громади (об’єднаної) видане Софіївським районним управлінням юстиції в Дніпропетровській області під № 1. Варто зазначити, що державній реєстрації передувало відповідне рішення Жовтневої сільської ради.

«Ми перші в Україні зареєструвалися як територіальна громада об’єднана, - коментує голова Жовтневої сільської територіальної громади Артур Шевцов. – Ми сподіваємося, що станемо прикладом для інших об’єднаних громад, оскільки зволікати не можна. З огляду на великий об’єм технічних завдань, які треба виконати у стислі терміни, необхідно всім нам рухатися дуже швидко. В іншому випадку, не зможемо досягти поставленої мети – а це надання якісних послуг населенню, що проживає на території об’єднаної громади», - зазначив Артур Шевцов.

Він висловив подяку Офісу реформ у Дніпропетровській області та його керівнику Олені Тертишній за підтримку та методологічну допомогу, без чого, каже, об’єднаним громадам було б важко швидко забезпечувати всі необхідні рішення для завершення процедури об’єднання територіальної громади.

Голова Жовтневої сільської територіальної громади (об’єднаної) також повідомив, що вже підготовлено проект Програми соціально-економічного розвитку громади на період до 2018 року. Крім того, йде підготовка до формування бюджету на 2016 рік об’єднаної громади.
«Маємо зустріти 2016 рік готовими втілювати всі поставлені завдання перед об’єднаною громадою», - підкреслив Артур Шевцов.

Мінрегіон вітає Жовтневу сільську об’єднану територіальну громаду з реєстрацією, що відкриває перед новообраним головою, депутатами правовий простір для їх діяльності.

 

Share the news:

Read more:

18 March 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 March 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 March 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 March 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...