На перший день народження Асканійській громаді подарували новий стадіон «Askaniya Arena»

30 вересня Асканійська об’єднана територіальна громада відсвяткувала свій перший день народження – рівно рік минув з моменту об’єднання мешканців в окрему ОТГ.

З нагоди першої річниці особливим подарунком для місцевих жителів та, особливо, дітей і молоді стало відкриття нового спортивного стадіону з футбольним полем розмірами 106 на 64 метри квадратні під назвою «Askaniya Arena».

Одразу ж після відкриття стадіону, на футбольному полі провели товариський матч між командами Херсонської комплексної ДЮСШ «Освіта» та футбольним клубом «Асканія-Нова ОТГ» 2008 року народження.

Юні футболісти вперше зіграли матч на такому великому полі й відзначили, що грати дуже зручно й в ході гри зовсім не страшно падати завдяки спеціальному покриттю поля.

На офіційне відкриття стадіону завітали численні гості, представники влади, громадськість. Привітав членів Асканійської ОТГ і в. о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій:

«Побудова цього стадіону і є результатом реформи децентралізації для вашої громади. Це заслуга людей, які живуть тут, розуміють важливість об’єднання і небайдужі до свого селища».

Також на урочисте відкриття й святкування першої річниці заснування громади завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук:

«Відчувається, що об’єднана територіальна громада під вмілим керівництвом голови вміє мобілізувати ресурси, які тепер надані в результаті реформи децентралізації».

Новий стадіон «Askaniya Arena» освятили, музичними виступами громаду привітав хореографічний колектив «Альтаір» і далі розпочалася футбольна гра – на поле змагатися вийшли футбольний клуб «Колос-ОТГ» (Асканія-Нова) та «Таврія» (Новотроїцьк).

Вже надвечір з першим днем народження музичними подарунками Асканійську громаду привітала заслужена артистка України Ружена Рубльова.

05.10.2017 - 14:52 | Views: 9632
 На перший день народження Асканійській громаді подарували новий стадіон «Askaniya Arena»

Область:

Херсонська область

Громади:

Асканія-Нова селищна об’єднана територіальна громада Асканія-Нова територіальна громада

Source:

Сайт Херсонської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...