У Захарівці дізналися про особливості бюджетної та секторальної децентралізації

19 вересня експерти Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування взяли участь у виїзному одноденному семінарі, що проводився у смт Захарівка для посадових осіб органів місцевого самоврядування Захарівського району та державних службовців Захарівської районної державної адміністрації.

Цей захід був організований управлінням підвищення кваліфікації кадрів Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за підтримки Одеського ЦРМС та мав за мету обговорення важливих питань функціонування місцевої влади в умовах реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Зокрема, експерт з бюджетних питань Одеського ЦРМС Леся Голинська  розповіла про особливості бюджетної децентралізації у плановому 2018 році. Експерт з питань децентралізації Оксана Гуненкова роз’яснила особливості секторальної децентралізації на цьому етапі, детально зупинившись на питаннях освіти, охорони здоров’я, адміністративних послуг та динаміці створення ОТГ.

У семінарі також взяли участь Сергій Салієнко, голова асоціації роботодавців підприємств землеустрою, голова комітету підтримки та супроводження інвестицій громадської ради при Одеській обласній державній адміністрації, та  Валентин Тимосевич, директор Одеської регіональної філії державного підприємства «Центр державного земельного кадастру», які висвітлили  актуальні питання земельного законодавства, зокрема, стосовно правильності оформлення інвестиційних проектів.

Виступи експертів викликали жваве обговорення серед учасників семінару, які зазначили, що викладена інформація була сучасною та актуальною, оскільки в умовах реформування, децентралізації та постійних змін чинного законодавства працівникам державних виконавчих органів та місцевого самоврядування необхідно весь час тримати руку на пульсі цих нововведень, мати змогу отримати компетентні роз’яснення із впровадження зазначених змін. Так, голова Захарівської районної ради В'ячеслав Думитрашко, висловлюючи думку голів сільських рад, подякував за отримані детальні роз’яснення з питань правильного планування доходів та видатків місцевих бюджетів, фінансування об’єктів соціальної сфери та міжбюджетних трансфертів.  Голова Захарівської райдержадміністрації Ігор Стебловський цікавився питаннями створення опорних навчальних закладів та контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування в процесах децентралізації. На ці та багато інших питань експерти надали обґрунтовані відповіді.

На завершення Людмила Шматоваленко, начальник відділу організації семінарів за договорами управління підвищення кваліфікації кадрів Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України ознайомила учасників з порядком проведення атестації держслужбовців щодо володіння державною мовою та з особливостями використання ділової української мови в публічному управлінні. 

21.09.2017 - 12:24 | Views: 9509

Attached images:

Tags:

U-LEAD

Область:

Одеська область

Source:

Share the news:

Read more:

18 March 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 March 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 March 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 March 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...