Уряд розподілив державну субвенцію на соціально-економічний розвиток регіонів

Уряд затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, повідомляє АМУ.

Згідно з розпорядженням 463-р від 12 липня 2017 року Уряд спрямував зі спеціального фонду державного бюджету 1,67 млрд грн на соціально-економічний розвиток регіонів на конкретно визначені заходи відповідно до звернень народних депутатів України, органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій (Додаток 1) та 236,6 млн грн розподілив між місцевими бюджетами для формування та затвердження переліків об’єктів та заходів відповідними місцевими держадміністраціями, виконавчими органами відповідних рад (Додаток 2).

Розпорядженням від 19 липня 2017 року №484-р передбачено розподіл відповідної субвенції по регіонах на конкретно визначені заходи у обсязі 172,8 млн грн (Додаток 1) та 26,2 млн грн на місцеві бюджети для формування та затвердження переліку на місцях (Додаток 2).

Раніше своїм розпорядження від 11 травня 2017 року № 310-р Кабінет Міністрів України виділив майже 1 млрд грн регіонам на здійснення конкретно визначених заходів (Додаток 1) та 129 млн грн для розподілу коштів на місцях (Додаток 2).

На думку Асоціації міст України, ці рішення Уряду дозволять відремонтувати низку об’єктів житлово-комунального господарства, що знаходяться в критичному стані, врегулювати проблемні питання громад в галузі освіти та охорони здоров’я.

Як відомо, у 2017 році на соціально-економічний розвиток окремих територій за рахунок коштів загального фонду державного бюджету передбачено 1,5 млрд грн та 2,5 млрд грн за рахунок спеціального фонду.

Крім того, 13 липня 2017 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», який направлено на підпис Президенту. У відповідності до нього видатки розвитку державного бюджету за загальним фондом по бюджетній програмі «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» збільшено на 1 млрд грн.

28.07.2017 - 19:50 | Views: 23179
Уряд розподілив державну субвенцію на соціально-економічний розвиток регіонів

Tags:

budget

Source:

Асоціація Міст України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...