Обговорено перспективи об’єднання

Відбулося засідання районної робочої групи з організації роботи по формуванню територій громад Білозерського району. Головною темою обговорення стали перспективи об’єднання територіальних громад.

Хід децентралізації в районі проаналізувала начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Інна Колбаєва. Як відомо, в районі створена поки що єдина ОТГ - Музиківська.

Першим досвідом існування об’єднаної територіальної громади з колегами поділився Олександр Лейбзон. Очільник ОТГ розповів про роботу в галузі освіти, медицини, інвестиційної діяльності, назвав проблемні питання. Думки сільських голів з приводу об’єднання громад розділились. Дуже виваженим і конструктивним був виступ Надеждівського сільського голови Олександра Івченка, який закликав колег до порозуміння: «Аналізуючи історичні процеси, можна зрозуміти, що деякі зміни відбуваються без нашої згоди. І поки в нас є право вибору, ми маємо прийняти рішення. Переконаний, що лише у великій громаді можна зберегти школи, садочки, заклади культури і медицини. І не треба сьогодні переживати за посади, адже головне – допомогти своїй громаді».

Сьогодні у мешканців Білозерщини є два варіанти вирішення питання щодо об’єднання: створювати власні невеликі громади, об’єднавшись із сусідами, або стати частиною великої Білозерської громади. Щоправда, такої можливості позбавлені мешканці «дар’ївського куща», адже, згідно із законом, громади, які хочуть об’єднатися, повинні мати спільну межу.

Завершилося засідання приємною звісткою від Віктора Романова, який цього дня мав зустріч з головою облдержадміністрації Андрієм Гордєєвим. На території району заплановане капітальне будівництво 12 кілометрів автошляху Білозерка-Розлив-Надеждівка.

 

Область:

Херсонська область

Громади:

Білозерська селищна об’єднана територіальна громада Білозерська територіальна громада

Source:

Сайт Білозерської РДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...