«Сьогодні в об'єднаних громадах функціонує 39 опорних шкіл, які дають дітям реальний шанс на якісну освіту», – Лілія Гриневич

З 135 опорних шкіл в Україні 39 – заклади в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). Уже зараз зрозуміло, що опорні школи дають реальний результат для надання кращої освіти та умов навчання дітей. Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час виступу на конференції «Від утворення об’єднаних територіальних громад – до розумного зростання» сьогодні, 24 лютого 2017 року.

«Серед яскравих прикладів того, як опорні школи впливають на життя дітей, мене найбільше вразила історія одного учня. Він 6 років навчався у малокомплектній школі, і після того, як він потрапив на навчання в опорний заклад, виявилося, що в нього проблеми з мовленням. Вчителі одразу почали шукати причину проблеми. Виявилося, що в умовах індивідуального навчання, в умовах неповної сім’ї, де хлопчик – єдина дитина, у нього почали атрофовуватись голосові зв’язки», – розказала Лілія Гриневич.

Міністр наголосила, що це вкотре засвідчує просту і очевидну істину: школа існує для дитини, а не для зручності вчителя, батьків чи управлінців.

Заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк додав, що сьогодні ОТГ стоять перед подвійним викликом. З одного боку, змінюються стосунки управління, яке переходить з рівня регіону до об’єднаних територіальних громад, а з іншого – вони мають проводити реформи, які є на часі. Таким чином важливо, щоб в руслі цих процесів нічого не будо втрачено.

МОН систематично підсилює обладнання опорних шкіл. В освітній субвенції 2017 року на обладнання шкіл і автобуси для об’єднаних територіальних громад передбачено 300 млн гривень. Крім цього,, для всіх опорних шкіл до бюджету закладено ще 300 млн на обладнання кабінетів та 200 млн грн – окремо на автобуси.

«Нам важливо зробити школу привабливою для дітей. Саме тоді в умовах, коли є опір вчителів, які бояться втратити роботу, батьки бачитимуть реальні перспективи для своїх дітей», – підкреслила Лілія Гриневич.

27.02.2017 - 17:29 | Views: 15479
«Сьогодні в об'єднаних громадах функціонує 39 опорних шкіл, які дають дітям реальний шанс на якісну освіту», – Лілія Гриневич

Tags:

L.Hrynevych education hub school Ministry of Education and Science

Source:

Міністерство освіти і науки

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...