Херсонська область лідирує за темпами об'єднання громад, – Дмитро Бутрій

Успішне впровадження реформи децентралізації на Херсонщині відзначили Президент і Прем'єр-Міністр України. Про це повідомив на сьогоднішній нараді в ХОДА в.о. заступника голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій.

Під час сьогоднішньої наради з пріоритетних напрямів розвитку Великолепетиського, Верхньорогачицького, Горностаївського та Нижньосірогозького районів обговорили питання впровадження державної реформи децентралізації та виконання Закону України «Про добровільне об'єднання».

В.о. заступника голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій, який курує питання об'єднання територіальних громад у Херсонській області, зауважив, що за 2016 рік область стала активним учасником реформування серед усіх областей України.

«Саме громада матиме змогу контролювати 60 відсотків Податку на доходи фізичних осіб, розподіл медичної субвенції та розвиток інфраструктури. Президент і Прем'єр-Міністр України відзначили Херсонщину як провідну за темпами об'єднання серед інших областей в процесі децентралізації, область займає 4 місце», - звернув увагу Дмитро Бутрій.

Новопризначений голова Горностаївської райдержадміністрації Олександр Єрохін поінформував, що програмою економічного, соціального та культурного розвитку району на 2017 рік було вже заплановано утворення однієї територіальної громади, але чотири села (Костянтинівка, Антонівка, Дубівка й Червона поляна) вирішили об'єднатися окремо.

Голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв звернув увагу:

«Програма соціально-економічного та культурного розвитку Горностаївського району була представлена до розгляду керівництвом облдержадміністрації. Були надані рекомендації до вдосконалення й перегляду розподілу коштів саме для того, щоб в районі мали змогу утворюватися спроможні територіальні громади, які самостійно зможуть вирішувати власні місцеві питання свого розвитку».

Під час спілкування з місцевими жителями району Андрій Гордєєв зауважив, що, об’єднавшись, набагато легше буде вирішувати питання місцевої інфраструктури, адже сама громада буде розпорядником коштів місцевого бюджету. Всі надходження залишатимуться всередині ОТГ, що надасть зростання бюджету.

Область:

Херсонська область

Source:

«Таврія24»

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...