Уряд направить більше 1,6 млрд грн на зміцнення матеріально-технічної бази шкіл, придбання шкільних автобусів та підтримку освіти в об’єднаних громадах

Уряд перерозподілив 1 млрд 615 млн 896 тис. грн резерву коштів та нерозподілених видатків освітньої субвенції, щоб посилити матеріально-технічну базу шкіл, продовжити закупівлю шкільних автобусів для опорних закладів та підтримати освіту в об’єднаних територіальних громадах.

 Більша частина з цих коштів – 1 млрд 598 млн 873,8 тис. гривень – була взята з нерозподілених видатків освітньої субвенції на 2016 рік. 

“Перерозподіл цих коштів освітньої субвенції дасть нам змогу суттєво підтримати українську освіту: запобігти виникненню заборгованості по заробітній платні перед працівниками ЗНЗ та з оплати комунальних послуг та енергоносіїв і, що не менш важливо, направити кошти на подальший розвиток української освіти”,- наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

 Завдяки перерозподілу коштів, на поточні видатки та на оновлення матеріально-технічної бази українські школи отримають 815 млн 896,6 тис. гривень.

Для підтримки об’єднаних територіальних громад у придбанні шкільних автобусів, оснащенні шкіл засобами навчання та комп'ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, впровадженні енергозберігаючих технологій – перерозподілом передбачено 300 млн грн.

 Окремо кошти в розмірі 300млн гривень також передбачені на оснащення засобами навчання ЗНЗ з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів та опорних закладів.

200 млн грн з перерозподілу виділено на закупівлю автобусів для підвезення школярів до опорних шкіл. Як і раніше, придбання автобусів здійснюватиметься на засадах співфінансування 70% - з державного бюджету та 30% - з місцевих бюджетів.

17.11.2016 - 11:58 | Views: 15000
Уряд направить більше 1,6 млрд грн на зміцнення матеріально-технічної бази шкіл, придбання шкільних автобусів та підтримку освіти в об’єднаних громадах

Tags:

education L.Hrynevych hub school

Source:

Міністерство освіти і науки

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...