Бути першими і бути кращими - такий девіз Жовтневої громади, що на Дніпропетровщині

Бачу ціль, не бачу перепон - девіз голови Жовтневої громади Артура Шевцова, у якого Дніпропетровський регіональний офіс реформ розпитав про життя-буття громади.
По - перше, зазначає Артур Шевцов, нам вдалося самоорганізуватися, згуртуватися навколо однієї цілі – відновити довіру жителів до місцевої влади та залучити їх до активної участі у житті громади, спланувати роботу за принципом : «Один за всіх і всі за одного». Сконцентруватися на самих важливих моментах, одним із яких є написання проектів , які покращать інфраструктуру громади і підпадають під порядок та умови надання державної субвенції та реалізувати їх у життя громади.

За власні кошти громади Першочергово було розроблено інвестиційний паспорт громади, розроблено та затверджено Програму та план соціально-економічного та культурного розвитку Жовтневої сільської ради. Уже подали на затвердження до Мінрегіонбуду (державна субвенція) 7 проектів і отримали висновки та впроваджуємо 5 проектів: «Капітальний ремонт вуличного освітлення із встановленням ефективних енергозберігаючих світильників в с. Жовтневе, с. Жовте Софіївського району Дніпропетровської області», « Капітальний ремонт вуличного освітлення с. Мар'ївка, с. Новоолексіївка, с. Нововасилівка Софіївського району Дніпропетровської області», « Придбання спеціального багатофункціонального обладнання для підвищення якості адміністративних послуг – створення ЦНАПу на території Жовтневої ОТГ», « Придбання спеціального багатофункціонального комплексу обладнання для забезпечення територіальної згуртованості громади», «Виготовлення схеми планування частини території Софіївського району в межах адміністративної території Вакулівської сільської ради для посилення спроможності та забезпечення територіальної згуртованості громади». Чому Вакулівської сільської ради? Згідно Закону про декомунізацію с. Жовтневе перейменовано на село Вакулово. Заплановано 6 проектів , що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році , а саме «Реконструкція Жовтневої загальноосвітньої школи I-III ступенів з впровадженням енергозберігаючих технологій» , «Придбання автобуса для комфортного пасажирського перевезення населення територіальної громади та промоція програми децентралізації місцевого самоврядування в України», «Реконструкція Жовтневої амбулаторії для підвищення якості надання медичних послуг у Жовтневій ОТГ», « Реконструкція будівлі ДНЗ « Дзвіночок» с. Мар'ївка з впровадженням енергозберігаючих технологій як запорука здоров'я дітей», «Придбання шкільного автобуса для забезпечення підвищення якості надання освітніх послуг Жовтневої ОТГ», «Реконструкція Жовтянського сільського клубу як перший крок до створення « Центру місцевої активності» Розроблено правила благоустрою на території Жовтневої сільської ради , які передбачають розроблення і здійснення ефективних і комплексних заходів з утриманням територій сільської ради у належному стані , їх санітарного очищення , збереження об'єктів загального користування , а також природних комплексів та об'єктів. Організацію належного утримання та раціонального використання територій , будівель інженерних споруд та об'єктів іншого призначення. по культурі

Започаткували проведення масових заходів спільно з усіма творчими колективами сільських клубів, які знаходяться на території Жовтневої ОТГ, що дало змогу згуртувати жителів громади та залучити їх до культурного життя.

Успіхом нашої громади ми вважаємо те, що ми першими в Україні зареєструвалися і це не дає нам змогу знижувати статус. 

Бюджет нашої громади зріс з 2.8 млн.грн…. до…18,0 млн.грн. А із залученням до реалізації запланованих проектів інвесторів - до 40.0 млн.грн

Торік ми виграли грант у DESPRO (це швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні) на проведення водопостачання і розробили спільний проект « Розширення доступу населення сіл Мар'ївка, Новоолексіївка, Жовте, Нововасилівка Жовтневої об'єднаної територіальної громади Софіївського району Дніпропетровської області до якісного питного водопостачання» - по об'єктах:

Реконструкція водопровідних мереж с. Новоолексіївка Софіївського району Дніпропетровської області;
Реконструкція водопровідних мереж с. Нововасилівка Софіївського району Дніпропетровської області;
Реконструкція водопровідних мереж с. Мар'ївка Софіївського району Дніпропетровської області;
Реконструкція водопровідних мереж с. Жовте Софіївського району Дніпропетровської області». Та спільно почали розробляти Стратегію розвитку Жовтневої ОТГ.

Депутатський корпус згуртований, покладені завдання виконуються вчасно, депутати почали сприймати раду як єдину команду, яка своїми справами ( а не демагогією та популізмом) покращує життя громадян (виборцям) Жовтневої сільської ради.

Ми віримо , що в руках людей - майбутнє. Завдання виконавчого комітету ради громади - повернути віру людей до влади, результатами роботи органів місцевого самоврядування підтвердити, що наш вибір стати громадою - це історичний шанс і сільська рада буде працювати над подальшою розбудовою сіл та селищ, якомога більше залучаючи до процесу управління територією жителів громади. І прогрес в цьому питанні уже є, бо девіз громади: бути кращими і бути першими.

09.08.2016 - 04:53 | Views: 13665
Бути першими і бути кращими - такий девіз Жовтневої громади, що на Дніпропетровщині

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Вакулівська сільська об’єднана територіальна громада Вакулівська територіальна громада

Source:

Дніпропетровський регіональний офіс реформ

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...