Реформа шкільного харчування: завершилася дистанційна підготовка майстрів-тренерів

Цього тижня завершилася дистанційна підготовка учасників, які проходять навчання в межах Ініціативи «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів».


Швейцарсько-український проєкт DECIDE незмінно підтримує реформу шкільного харчування. Тож разом з партнерами опікується підготовкою майстер-тренерів, які надалі вчитимуть майстрів виробничого навчання кулінарного спрямування.

Після завершення навчання майстер-тренери передаватимуть знання викладачам профтехів своїх областей. А ті, зі свого боку, будуть вчити кухарів закладів освіти забезпечувати дітей та підлітків здоровим харчуванням.

Для того, щоб кожна українська дитина мала доступ до якісного та збалансованого харчування у школі, важливо дбати про кваліфікацію кухарів, які працюють на шкільних кухнях, а також змінювати підходи до підготовки кухарів по всій країні. Тож треба навчати їх сучасно та правильно організовувати виробничий процес

У межах Ініціативи «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів» 286 майстрів розпочали онлайн-навчання, з них 273 — успішно його завершили.

Тепер серед них було обрано 47 найбільш мотивованих, які продовжать навчання в режимі офлайн.

Що цікавого очікує на майбутніх майстер-тренерів з виробничого навчання?

Під час практичного навчання у серпні вони опанують підходи до нового шкільного харчування, навчаться дотримуватися норм безпечності HACCP, будуть працювати з новим обладнанням.

Планується, що майстер-тренери отримають сертифікати експертів кулінарного спрямування і зможуть викладати у кулінарних хабах, які будуть створені за підтримки DECIDE у профтехах Чернігівської, Львівської та Київської областей у партнерстві з МОН та ОВА.

Організація навчання для майстер-тренерів сприяє розвитку кадрового потенціалу реформи шкільного харчування.


Ініціатива «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів» реалізується Громадською асоціацією "Культура їжі" за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що впроваджується в Україні консорціумом у складі DOCCU та PHZH International Projects in Education за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

Партнери Ініціативи — Міністерство освіти і науки України та Національна асоціація громадського харчування

09.08.2024 - 11:16 | Views: 1480
Реформа шкільного харчування: завершилася дистанційна підготовка майстрів-тренерів

Tags:

education study DECIDE: PROFTECH

Source:

Проєкт DECIDE

Read more:

13 May 2025

540 млн грн на модернізацію освітнього простору в закладах професійної та фахової передвищої освіти - інфографіка

540 млн грн на модернізацію освітнього простору...

Уряд виділив 540 млн гривень на модернізацію освітнього простору в закладах професійної та фахової передвищої...

13 May 2025

Повноваження з усиновлення покладаються на сільські і селищні ради замість РДА

Повноваження з усиновлення покладаються на...

Повноваження з усиновлення виконуватимуть сільські і селищні ради замість районних державних адміністрацій. Такі...

13 May 2025

Громади як рушій відновлення: підсумки першої панелі «На шляху до URC-2025»

Громади як рушій відновлення: підсумки першої...

Заступник Міністра розвитку громад та територій України Олексій Рябикін взяв участь у панельній дискусії «Посилення...

13 May 2025

Парламент спростив процедури співробітництва громад

Парламент спростив процедури співробітництва...

13 квітня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №11412 про внесення змін до деяких законів України...