Проєкт DECIDE розпочав новий напрям діяльності - «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів»

Реформа шкільного харчування, попри всі виклики війни, продовжується.

За лідерства Олени Зеленської та підтримки Посольства Швейцарії в Україні швейцарсько-український проєкт DECIDE реалізує напрям з реформування профтехосвіти, зокрема й кулінарного спрямування.

Проєкт створює кулінарні хаби у профтехах Чернігівської, Львівської та Київської областей разом з МОН та партнерськими ОВА, а також готує викладачів для цих та інших хабів з усієї країни.

Цього тижня Проєкт стартував з новим напрямом - «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів».

Партнерами Проєкту у цьому напрямку є команда Громадської асоціації Культура їжі I Cult Food, Євген Клопотенко у співпраці з експертами Національної асоціації громадського харчування під егідою Міністерства освіти і науки України та Команди реформи шкільного харчування.

Цього тижня розпочалося онлайн-навчання для 240 майстер-тренерів з усієї країни. З-поміж усіх учасників навчання будуть обрані 40 тренерів, які візьмуть участь ще в офлайнових майстер-класах.

Майстер-тренери — це ті, хто потім каскадним методом будуть творити зміни. Вони отримають сертифікати експертів кулінарного спрямування і попрямують у свої області вчити викладачів профтехів. А ті, згодом, будуть вчити кухарів закладів освіти.

Щоб готувати по-новому, потрібне не лише обладнання, на яке Уряд цього року почав виділяти спеціальну субвенцію, а й навчені фахівці.

Вже найближчі роки кулінарні хаби профтехів зможуть охопити всіх шкільних кухарів та викладачів профтехів, які готують студентів-кухарів.

Проєкт «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів» реалізується в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE, що реалізується в Україні ГО DOCCU у партнерстві з Цюрихським педагогічним університетом (Швейцарія) за підтримки Швейцарської Конфедерації, представленої Посольством Швейцарії в Україні / Швейцарським бюро співробітництва в Україні.

Проєкт з навчання майстер-тренерів розроблено і впроваджується в межах втілення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027.

Ознайомитися із документом: bit.ly/3QCfMBM.

12.07.2024 - 20:01 | Views: 1001
Проєкт DECIDE розпочав новий напрям діяльності  - «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів»

Tags:

education DECIDE: PROFTECH

Source:

Read more:

10 January 2025

На своєму місці. Випуск 4. Робота з внутрішньо переміщеними особами у Дунаєвецькій громаді

На своєму місці. Випуск 4. Робота з внутрішньо...

В цьому випуску «На своєму місці» - про Дунаєвецьку міську територіальну громаду Кам'янець-Подільського району...

10 January 2025

У 2024 році до місцевих бюджетів надійшло 193,3 млрд грн трансфертів з держбюджету

У 2024 році до місцевих бюджетів надійшло 193,3...

У грудні 2024 року Мінфін перерахував місцевим бюджетам 20,8 млрд грн міжбюджетних трансфертів, що становить 95,5 %...

10 January 2025

Порядки використання субвенцій в освітній сфері: харчування, шкільні автобуси та укриття (запис вебінару)

Порядки використання субвенцій в освітній...

Учасники вебінару з національними експертами проєкту DECIDE Сергієм Яцковським та Марією Міщенковою обговорили...