У Вінниці розпочався дводенний семінар для мерів за сприяння Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Сьогодні у Вінниці стартував дводенний семінар для мерів, який впроваджується Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи разом з офісом Ради Європи в Україні. Цей захід є  частиною проекту «Сприяння розвитку місцевої демократії в Україна» в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки. У семінарі беруть участь більше 20 мерів міст з чотирьох областей України. 

Протягом двох днів голови муніципалітетів обмінюватимуться досвідом щодо викликів для органів місцевого самоврядування,стратегічного планування, ефективного залучення мешканців до процесу формування рішень на місцевому рівні та розвитку власного населеного пункту. Семінар зібрав разом мерів Житомирської, Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей.

Учасники семінару мають можливість обмінятись досвідом не тільки з українськими колегами. В заході беруть участь і європейські партнери, які розповідатимуть про впровадження успішної місцевої політики на прикладі своїх країн.
    
На початку семінару вступне слово було надано Генеральному секретареві Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андреасу Кіферу, віце-президенту Конгресу Наталії Романовій та Вінницькому міському голові Сергію Моргунову. До речі, Сергій Моргунов є членом делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад. Кожна країна з 47 її членів має свою делегацію в Конгресі, українська делегація складається з 12 осіб. 

«Ми в Конгресі місцевих і регіональних органів влад пишаємося тим, що можемо організовувати семінари та тренінги для вас – політиків, які взяли на себе відповідальність, які є підзвітними громадянам, що вас обрали. План нашого сьогоднішнього семінару спеціально був розроблений для політиків. Це має бути обмін досвідом поміж рівними людьми, які мають такі самі інтереси. Я думаю, що цей модуль буде для вас дуже корисним. Ви зможете напрацювати нові навички для вашої повсякденної роботи», - зазначив у своєму вітальному слові Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер, звертаючись до мерів українських міст. Більше - ТУТ

Область:

Вінницька область

Source:

Сайт Вінницької міської ради

Share the news:

Read more:

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...