Новий конкурс для громад "Акселерація потенціалу новостворених добровільних пожежних команд"
Новий конкурс для громад "Акселерація потенціалу новостворених добровільних пожежних команд"

Громадська організація “Добровольці-вогнеборці” розпочинає новий короткостроковий проєкт “Акселерація потенціалу новостворених добровільних пожежних команд”. Проєкт спрямований на створення практик залучення добровільної пожежної команди як активного осередку громадянського суспільства та допомогу громадам здійснювати волонтерський менеджмент членів добровільних пожежних команд. Зокрема добровільні пожежні команди можуть виконувати превентивні функції в громаді та організовувати соціально корисні події.


У межах проєкту буде відібрано 8 громад, де не проводяться активні бойові дії, і в яких уже створені та функціонують добровільні пожежні команди.

Ідеальні кандидати – це громади з добровільними пожежними командами, що налічують 10 і більше членів, та чиї команди:

  • вже здійснювали виїзди на пожежі, пройшли відповідну підготовку;
  • бажають долучатись до заходів попередження надзвичайних подій та просвітництва в громаді;
  • готові впровадити разом із працівниками органів місцевого самоврядування доволі інтенсивний проєкт у стислі строки (протягом червня-вересня).

Водночас ми розглядатимемо заявки і від громад зі щойно створеними командами та/або меншою кількістю членів (за умови збільшення команди у перспективі).

Що отримають відібрані громади?

  1. Участь у серії вебінарів з волонтерського менеджменту та створення разом з експертом детального плану превентивних заходів та залучення ДПК до них.
  2. Дводенне навчання з домедичної допомоги для 10 членів ДПК досвідченими інструкторами на території громади (для учасників передбачено харчування).
  3. Пакет розхідних матеріалів та імітацій травм для проведення подальших інтерактивних навчань з домедичної допомоги в громаді вже членами ДПК.
  4. Матеріальна та методична підтримка щодо організації 5-денного дитячого пожежного табору на території громади для 12 дітей (будуть забезпечені спільне напрацювання програми, витратні матеріали для дітей, 3-разове харчування протягом 5 днів, паливну картку на 40 л пального для залучення пожежного автомобіля).
  5. Витратні матеріали для проведення конкурсу дитячих малюнків на протипожежну тему.
  6. Два дизайни постерів для проведення превентивної комунікаційної кампанії, розроблені за ідеєю громади з використанням її айдентики, та 50 примірників постерів для проведення інформаційної кампанії на території громади.
  7. Можливість популяризувати досвід громади через ЗМІ (промовідео та статті).

Загальна сума підтримки однієї громади у товарах і послугах становитиме близько 65 000 гривень (без урахування адміністративних, моніторингових та комунікаційних витрат).

Запрошуємо зацікавлені громади подавати анкети за посиланням: https://shorturl.at/fioD8

Анкети приймаються до 9 червня включно. Оголошення результатів відбудеться 12 червня. Зверніть увагу, що проєкт є короткостроковим та інтенсивним – вебінари, які є обовʼязковою частиною проєкту, розпочнуться протягом 10 днів після оголошення результатів. При поданні анкети оцінюйте спроможність відповідальних працівників громади та членів ДПК миттєво включитись у реалізацію проєкту протягом червня-вересня.


Програма «Спільнодія» впроваджується Фондом Східна Європа у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень і ГО «Разом проти корупції» коштом Європейського Союзу.

 

Views: 1090
Related news: safety
Read more: