План дій з розробки Програми комплексного відновлення територій громад - експертні пропозиції

16 травня 2023 року в парламентському Комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування відбулось засідання Робочої групи, на якому представники Програми USAID DOBRE представили План дій з розробки Програм комплексного відновлення областей або територій територіальних громад (їх частин), який включає чіткі алгоритми розроблення таких програм.


Фахівці Програми вивчили структуру бізнесу, майна, населення і всієї ресурсної бази громад і тому було розпочато розробку пілотних проектів Програм комплексного відновлення у 18 громадах з Кіровоградської, Миколаївської, Харківської і Херсонської областей.

На допомогу громадам було створено методологічну основу розробки Програм комплексного відновлення, зразки документів, покрокові алгоритми дій, чіткі рекомендації, якими Програма USAID DOBRE готова поділитися з усіма зацікавленими.

Вихідні дані, отримані громадами в процесі підготовки до розробки Програм комплексного відновлення, можуть бути використані для подальшого стратегічного планування, розроблення концепцій інтегрованого розвитку, комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад. Програма USAID DOBRE готова надати усім зацікавленим органам місцевого самоврядування підготовлені опитувальники, покрокові алгоритми та зразки рішень з коментарями.

Голова Комітету Олена Шуляк запевнила учасників, що Комітет і надалі залучатиме до засідань робочої групи відповідних спеціалістів з міністерств та експертного середовища. Крім того, очільниця Комітету наголосила, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України запланувало розробити навчальний модуль для громад з базовими речами, які їм потрібні в роботі над важливими документами по відновленню територій.

Відеозапис заходу:

 

 

 Матеріали заходу:

Views: 7108
Related news: repair
Read more: