Коучинг як новий погляд на лідерство: у Києві відбувся тренінг для керівництва громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

 

26-27 січня в Києві пройшов дводенний тренінг «Муніципальне лідерство: як підвищити ефективність команди», в якому взяли участь голови та заступники голів громад, керуючі справами, секретарі місцевих рад, а також керівники структурних підрозділів ДСНС. Метою заходу було ознайомлення із сучасними метоами управління, здобуття навичок ефективного спілкування, засвоєння інструментів делегування, мотивації та ініціативності, а також розвиток креативного та критичного мислення голів територіальних громад як ефективних лідерів. Тренінг відбувся в рамках Коучингової програми муніципального лідерства від Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID):

«Представники місцевого самоврядування кожного дня долають безліч викликів та показують свій безумовний лідерський потенціал. Громади підтримують армію, яка бореться з агресором, розміщують тисячі внутрішньо переміщених осіб, якнайшвидше відновлюють інфраструктуру, що зазнає атак ворога – це лише кілька прикладів цього лідерства. Розвиток лідерських навичок також стане у нагоді під час планування відновлення, пошуку інвестицій та нових джерел надходжень до бюджетів, реалізації проєктів публічно-приватного партнерства та міжмуніципального співробітництва. USAID готовий як надавати першочергову допомогу, так і сприяти розвитку лідерського потенціалу, підтримувати обмін досвідом й горизонтальні комунікації між представниками місцевого самоврядування та допомогти вам як лідерам вести за собою свої громади».

 

 

Габріель Абрагам, Керівник Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»:

«Лідерство повинне включати далекоглядний підхід та інновації. І саме інновації є для нас фундаментальною метою. Амбітне завдання, яке ставить перед собою проєкт «ГОВЕРЛА» — запропонувати нові рішення для реформи децентралізації, що дозволить забезпечити трансформацію, сталість, реагування на надзвичайні ситуації, розвиток, а тепер і відновлення. Наша мета — допомогти лідерам громад побачити можливості для інновацій у виконанні їхніх обов’язків».

 

 

Під час навчального заходу учасники ознайомилися зі стилем управління, який застосовують очільники провідних міжнародних компаній і некомерційних організацій. Зокрема, були розкриті такі теми:

  • мегатренди, що впливають на лідерів, і необхідні лідерські компетенції;
  • критерії ефективності лідера та громади, а також внутрішні й зовнішні перешкоди на шляху ефективності;
  • формування та досягнення вимірних цілей;
  • принципи й інструменти побудови ефективної комунікації коуч-компетентних керівників;
  • стилі лідерства;
  • інструменти делегування;
  • практика коучингового діалогу;
  • методи нематеріальної мотивації співробітників;
  • етика лідера та громади;
  • управління конфліктами тощо.

 

 

Коучингова програма, окрім тренінгу, передбачає низку індивідуальних консультацій, спрямованих на розвиток лідерських навичок. П’ять онлайн-сесій з персональним коучем допоможуть очільникам громад покращити стратегію і тактику взаємодії з командою, спланувати ефективні дії для залучення фінансування й отримати власний план зростання навичок.

Attached images:

Tags:

study komunikatsii

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...