Володимир Шандра: «Калитянська об’єднана громада стала першою на Київщині громадою європейського взірця з розширеними повноваженнями та ресурсами»

Відбулася перша організаційна сесія селищної ради Калитянської об’єднаної територіальної громади Броварського району. Дана громада є першою і поки що єдиною в області громадою, яка успішно пройшла усі офіційні процедури створення і провела місцеві вибори за новою системою.

Привітати мешканців новоспеченої громади з цією подією приїхали голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра, керівник Офісу реформ у Київській області Володимир Удовиченко, начальник департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації Наталія Мошинська, голова Броварської РДА Володимир Сінько, голова Броварської райради Сергій Гришко та інші.

У своєму вітальному слові Володимир Шандра підкреслив, що з Калитянської селищної громади розпочалося вже практичне втілення реформи децентралізації влади і слідом за нею усі необхідні організаційно-реєстраційні процедури завершають ще 10 громад. В цілому ж даним шляхом в області пройде 61 громада. 

«Ви є першою у нашому краї добровільно об’єднаною територіальною громадою європейського взірця, яка отримала статус обласного міста та розширені владні повноваження і фінансові преференції. Хочу побажати, щоб ви на практиці відчули всі ті права, переваги та можливості, які дає цей статус,  і продемонстрували успішні результати своєї діяльності як приклад для майбутніх об’єднаних громад. Водночас на ваші плечі лягає колосальна відповідальність за розбудову території. Ми допомагатимемо вам у рамках своїх можливостей, однак відтепер щоденно ви повинні самостійно працювати на розвиток вашої громади», - зазначив Володимир Шандра.

До складу новоспеченої Калитянської громади увійшло шість населених пунктів, а саме Бервиця, Мокрець, Опанасів, Заворичі, Калита і Семиполки. Головою Калитянської селищної ради об’єднаної громади мешканці обрали Олексія Христинченка, до складу ради увійшло 26 депутатів.

Під час засідання голова Київської облдержадміністрації також повідомив, що у розпорядження громади у найближчому часі буде переданий один новий шкільний автобус та сучасне обладнання для шкільного класу фізики.

Область:

Київська область

Source:

Сайт Київської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....