Виїзна консультація до Більмацького району

Представники Запорізького ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» та Запорізької обласної адміністрації провели виїзну консультацію до Більмацького району. Обласну державну адміністрацію представляла заступник голови Зінаїда Бойко та начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Билим. З боку ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» були присутні директор Олександр Свистун та експерт з децентралізації Аскад Ашурбеков.

Зустріч викликала великий інтерес у представників районної влади та голів територій, що планують увійти в потенційну громаду. Ключовим питанням стало обговорення об’єднання саме у форматі передбаченому Перспективним планом. Заступник голови Запорізької ОДА Зінаїда Бойко донесла до присутніх загальноукраїнські тенденції щодо впровадження реформи, переваги від об’єднання за Перспективним планом, а саме можливість отримати громадою інфраструктурну субвенцію на сільського мешканця. За її словами у представників Більмацької громади є всі шанси об’єднатися до кінця 2017 року і вже з наступного 2018 року перейти на прямі відносини з державним бюджетом. В той же час Зінаїда Бойко акцентувала увагу і на ризиках для території, якщо об’єднання в цьому році не відбудеться або буде відхилення від Перспективного плану.

Конкретні розрахунки, що підтверджують спроможність майбутньої Більмацької ОТГ представив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександр Билим.

Зі свого боку Олександр Свистун окреслив перед керівниками сільських та селищних рад конкретні фінансові переваги від об’єднання: фактично бюджет громади зросте вдвічі. Він підкреслив, що ці кошти можна буде направити на розвиткові проекти та суттєво підвищити якість життя населення.

Присутні керівники сільських та Більмацької селищної ради зазначили, що нажаль на сьогодні серед лідерів територій нема єдиної позиції щодо об’єднання в форматі Перспективного плану. В ході дискусії експерт Центру Аскад Ашурбеков ще раз наголосив на важливості при об’єднанні спиратися на показники спроможності майбутньої громади та більш виважено підійти до формату, що передбачений Перспективним планом.

По завершенню учасники досягли домовленості ще раз зважити варіант об’єднання в Більмацьку громаду за Перспективним планом та в найближчий час активізувати роботу в цьому напрямку.

 

 

09.08.2017 - 15:44 | Views: 6414

Attached images:

Область:

Запорізька область

Source:

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...