ПРЕС-АНОНС! Запрошуємо до Батуринської ОТГ і на фестиваль «Мама Африка»

На мистецькому хуторі Обирок неподалік Батурина в ці дні триває фестиваль «Хліб. Жнива» і паралельно – фестиваль «МАМА Африка». Завдяки підтримці Центру розвитку місцевого самоврядування (директорка – Ірина Кудрик) ми можемо відвідати Батуринську ОТГ й фестивальні заходи! Запрошуємо вас в прес-тур, що відбудеться в п’ятницю, 4 серпня. Виїзд – о 7.30 від видавництва «Десна» (колишня «Деснянська правда»). Для участі важливо завчасно акредитуватися!

Під час прес-туру ми зустрінемося з керівництвом Батуринської ОТГ, дізнаємося, як розвивається ця об’єднана територіальна громада, які має плани розвитку, як долає труднощі. Окремо поговоримо про розвиток туризму, адже саме на цій території знаходиться Національний історико-архітектурний заповідник «Гетьманська столиця». А відколи на хуторі Обирок оселилося мистецьке подружжя Леонід Кантер і Діана Карпенко, тут вирує культурно-мистецьке життя. Зокрема, традиційним став фестиваль «Хліб». А цього року вперше проводиться фестиваль «Мама Африка» - унікальний не лише для нашої області, а й для країни. Він уже стартував!

Під час прес-туру ми побачимо випікання хлібу на польовій кухні просто неба, жнива за допомогою серпів і обмолочування ціпками, зустрінемося з надзвичайними людьми, це громадські діячі, воїни-ветерани АТО, волонтери, артисти та музиканти. Крім того, у програмі фестивалю: обговорення актуальних тем політики, економіки, культури, освіти, подорожей, розвитку малих громад, «Кіно сарай» - це спільний перегляд кінофільмів, концерти та музичні вечірки біля вогнища. Зокрема, 3 серпня на Обироку очікують зустріч з командиром поліції Маріуполо Віталієм «Гаріком» Горкуном. А ввечері свою творчість презентує творчий дует мандрівників і музикантів «Фолькнери».

4 серпня - відкриття ярмарку африканських сувенірів і виробів, презентація прикрас регіонів Західної Африки, показ мод і виставка традиційного вбрання жителів чорного континенту. А також дискусія на тему «Спільні та відмінні риси України та Африки», чайна церемонія від посла Марокко - Міни Тунсі, дегустація соків від посольства Судану, кавова церемонія та випікання млинців «інджара» від представників Ефіопії й навіть традиційне Суданське весілля! Не прогавте можливість взяти ексклюзивну інформацію й підготувати цікаві матеріали, сюжети, репортажі! 

03.08.2017 - 18:43 | Views: 9787
ПРЕС-АНОНС! Запрошуємо до Батуринської ОТГ і на фестиваль «Мама Африка»

Область:

Чернігівська область

Громади:

Батуринська міська об’єднана територіальна громада Батуринська територіальна громада

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...