Як живеться мешканцям Клесова після о’бєднання?

Селище Клесів, що на Сарненщині, славиться не лише своїми багатими покладами на бурштин, а й успіхами у проведенні територіальної реформи. Нагадаємо, що Клесівська об’єднана територіальна громада уторилася однією із перших. До складу цієї ОТГ увійшло шість населених пунктів.

Велика, гарна, утеплена, з новеньким перекриттям та облаштованим подвір’ям. Аж не віриться, що всього лише кілька місяців тому ця будівля мала не такий привабливий вигляд. Та, завдяки коштам освітньої субвенції, яку Клесівська ОТГ отримала в результаті об’єднання, вдалося за короткий період зробити капітальні зовнішні та внутрішні ремонтні роботи у дитячому садочку, який наразі відвідує до сотні маленьких вихованців. Обійшлися все це у суму понад 500 тисяч гривень. Та найбільше клесівчани тішаться твердопаливним котлом, що забезпечує закладу значну економію коштів

Василь Гриник:

- Економія у три рази - це суттєво. І діти, і батьки кажуть, що за той час, коли існував садочок, що такого тепла не було, що діти колись лягали і у рукавичках, і одягнені, а це у нас на подачі на котлу було 65 градусів, а весь садок був у теплі.

Свіжими ремонтами хизуються і у Клесівській школі. У вчительських кабінетах та класах пахне деревиною, адже обшивати стіни вирішили вагонкою. Це хоч і дорожче, але надійніше. Окрім того, було замінено вікна та двері, оновлено матеріально-технічну базу. Та найбільша гордість - це шкільне лісництво «Сосновий бір» держпідприємства «Клесівський лісгосп», який вже має досягнення: перше місце в області за експериментально дослідницьку роботу - вирощування сосни звичайної на грунтах, пошкоджених, в результаті видобутку бурштину.

Світлана Симоненко, директор Клесівської ЗОШ I-II ступенів:

- Наші діти експериментально займаються живцюванням. Живцюють наші культури у парничку. Потім ми ці культури висаджуємо на шкілку. І, за рахунок культур, які вже приймаються, ми проводимо повністю озеленення території нашої школи і садочків, і магазинів.

Заступник голови Клесівської селищної ради Тетяна Коханевич розповідає, вони продемонстрували досягнення лише у бюджетній сфері. Незважаючи на це, за останні неповні два роки було зроблено теж чимало.

Тетяна Коханевич, заступник голови Клесівської селищної ради:

- Було зроблено капітальний ремонт двох доріг на суму, майже, 1 мільйон 800 тисяч гривень. Крмі ліній електропередач, у Карпиловці ми побудвали і у Клесові на суму 1 мільйона 158 тисяч гривень. Закупили сміттєвоз для збирання сміття - 2 мільйони 117 тисяч гривень. Відповідно, закупивши сміттєвоз, треба і сміттєві баки: закупили на 342 тисячі сміттєвих баків, які розставили не лише по селищу Клесів, а й село Клесів і село Пугач. Тобто, зроблено є чимало.

Тетяна Коханеви додає, попереду не менш амбітні плани. Зокрема, вони хочуть провести нові лінії електропередач, зробити освітлення, відремонтувати занедбані ділянки дороги та реконструювати вулицю Центральну.

Область:

Рівненська область

Громади:

Клесівська селищна об’єднана територіальна громада Клесівська територіальна громада

Source:

«СфераТВ»

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...