На Луганщині відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Сьогодні офіційно відкрився Луганський центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Участь у церемонії відкриття регіонального центру на вулиці Гагаріна, 78-Б, у Сєвєродонецьку взяли: перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко,  керівники ключових департаментів та управлінь ОДА,  представник Групи підтримки України в Європейській комісії Бенедикт Херрманн, керівниця регіонального відділення «Асоціації міст України» Наталія Бойко, керівники об’єднаних громад Луганщини тощо. Після цього у щойно відкритому офісі відбувся круглий стіл з питань реформи децентралізації.

Директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов зазначив, що на території Луганської області планується створити 25 територіальних громад, та додав: «Станом на сьогодні утворено 4 ОТГ, ще 4 пройшли всі процедури об’єднання та очікують на рішення Центрвиборчкому про призначення виборів. До кінця цього року ми плануємо дати можливості та інструменти для того, щоб на фінішну пряму вийшло більше половини громад від запланованої кількості, незважаючи на напружену ситуацію вздовж лінії розмежування. Саме там сьогодні знаходиться центр ініціатив, і ми зробимо все, щоб надати цим територіям максимальну підтримку».

Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном.

Довідкова інформація: Програма «U-LEAD з Європою» фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. «U-LEAD з Європою» виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон). Більш детальну інформацію можна знайти на: www.u-lead.org.ua

 

30.05.2017 - 20:01 | Views: 10883
На Луганщині відкрився центр розвитку місцевого самоврядування

Attached images:

Tags:

ULEAD

Область:

Луганська область

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...