USAID підтримає молодіжні ініціативи об’єднаних територіальних громад Івано-Франківщини

Минулого тижня в Івано-Франківську програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується міжнародною організацією Глобал Комʼюнінтіз (Global Communibes), провела перший з серії регіональних молодіжних форумів «DOBRE ДІЙ».

Форум зібрав 35 молодіжних лідерів з Печеніжинської, Верхнянської, Старобогородчанської та Білоберізької громад, аби визначити пріоритети та проблеми молоді, знайти шляхи їх вирішення та спланувати реалізацію ініціатив, спрямованих на зміцнення своїх громад.

«Молоді люди мають безліч ідей та енергії, але не завжди є залученими до процесу прийняття рішень на місцях. Ми хочемо допомогти змінити цю ситуацію та розширити можливості молоді, особливо в процесах реформ та розвитку громад», — зазначив Беррі Рід, директор програми USAID DOBRE, у вітальному слові учасникам форуму.

Два насичені дні форуму були присвячені презентації кращих практик роботи з молоддю та молодіжних проектів, лайфхакам побудови команди, залученню аудиторії та основам комунікації. Команда тренерів провела інтенсив з проектного менеджменту та поділилася методами реалізації власних ідей, інструкціями, як перейти від ідеї до дії.

Олександра Гложик, учасниця форуму зі Старобогородчанської ОТГ, зазначила: «Зазвичай молодіжнім ініціативам в громаді не приділяють достатньо уваги. Ми, молодь, готові щось робити та реалізовувати проекти для громади. Всі зараз говорять про проекти, але що насправді означає проект, з чого почати, які наступні кроки – ніхто не говорить. На цьому форумі ми чітко дізналися, що ми можемо зробити».

Сергій Данюк з Верхнянської ОТГ надихнувся форумом для впровадження проекту. «Нас навчили аналізувати проекти, визначати слабкі та сильні сторони. Я хочу зробити у себе громадське телебачення. Приїхавши додому, з командою проаналізуємо можливості та ризики впровадження цієї ініціативи», – поділився Сергій.

Учасники форуму поїхали додому з великим багажем знань, планами дій для визначення нагальних потреб громади та впровадження молодіжних проектів. А також формуванню команд однодумців, готових взятися до справи.

Програма DOBRE буде надавати технічну підтримку молодіжним командам та профінансує кращі молодіжні проекти. Подібні форуми будуть проведені в м. Тернопіль, Дніпро та Миколаїв 9-10 червня 2017 року.

Область:

Івано-Франківська область

Source:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...