На Харківщині підписано третій договір про співробітництво територіальних громад. Цього раз в Ізюмскому районі

Договір про співробітництво громад у формі реалізації спільного проекту «Спільні зусилля – процвітання громад» підписали голови чотирьох суміжних сільських рад Ізюмського району: Капитолівська (с. Капитолівка, с. Діброва) - ініціатор, Оскільська (с. Оскіл), Комарівська (с. Камарівка, с. Миколаївка), Студенокська (с. Студенок, с.Яремівка, с. Пасіка).

Ініціатором організації співробітництва виступив Капитолівський сільський голова Костянтин Євченко. Усі вищезазначені місцеві ради підтримали його ініціативу і 13 травня, за дорученням своїх місцевих рад, підписали проект договору про співробітництво. Це перший крок до об’єднання відповідно до Перспективного плану об'єднання територіальних громад.

Проект спрямований на вирішення найбільш актуальних проблем сільських громад – утримання населених пунктів у належному санітарному та екологічному стані, прибирання стихійних сміттєвих звалищ та боротьбу з амброзією, організацію системного збору твердих побутових відходів. Проектом буде охоплено 7053 мешканців (3720 домогосподарств), що становить 38 % усього сільського населення Ізюмського району.

Для надання населенню якісних комунальних послуг та проведення робіт з благоустрію населених пунків спільним проектом передбачається придбання спеціальної техніки та обладнання. Для цього планується акумулювати 345,5 тис грн з бюджетів сільських рад, а також залучити кошти районного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку. Загальна сума проекту складає майже 3,5 млн гривень.

Проект розроблений відповідно до цілей та завдань Стратегії розвитку Харківської області і спрямований на підвищення стандартів якості життя в сільській місцевості. Він буде представлений на конкурсі інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Область:

Харківська область

Source:

Сайт Харківської ОР

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...