Громади Вижниччини підписали меморандум про співпрацю з ПРООН

Як повідомлялося раніше, в результаті відбору до спільного проекту Австрійської Агенції Розвитку та Програми Розвитку ООН «Сталий розвиток сільських територій Чернівецької та Одеської областей», з поміж поданих від Вижницького району 7 заявок для участі у компоненті проекту «Просування всеохоплюючого принципу місцевого розвитку орієнтованого на громаду» відібрано – Вижницьку об’єднану територіальну громаду та Берегометську селищну раду.

Представники Проекту побували у відібраних громадах, де оглянули і затвердили запропоновані ними об’єкти. Так, від Вижницької ОТГ відібрано Іспаський навчально-виховного комлекс, а від Берегометської селищної ради – Берегометський дитячий навчальний заклад «Росинка».

Сьогодні, 6 квітня, Вижницький район офіційно підтвердив свою участь у реалізації спільного Проекту Австрійської Агенції Розвитку та Програми розвитку ООН «Сталий розвиток сільських територій Чернівецької та Одеської областей», підписавши угоди про співпрацю.

Так, в селищі Берегомет відбувся вступний семінар для депутатського корпусу Берегометської селищної ради та представників громадськості, який провела координатор Проекту у Чернівецькій області Наталія Белюкіна. Вона розповіла про основні підходи та принципи партнерства у процесі впровадження проекту та основи методології мобілізації громад, роз’яснила принцип фінансування проекту, згідно з яким 50% вартості робіт фінансує Австрійська Агенція Розвитку та Програми Розвитку ООН (але ця сума не має перевищувати 6400 євро), 45% - місцевий бюджет, а 5% - внесок громади. Після цього Берегометська громада одноголосно проголосувала за участь у проекті та прийняли рішення доручити реалізацію проекту ГО «Дієва громада», включивши до її складу представників батьківського комітету садочка та її директора. У дитячому навчальному закладі передбачається провести заходи з енергозбереження, зокрема, здійснити заміну вікон, системи опалення, встановити сонячні колектори.

По закінченню зборів, голова Вижницької райдержадміністрації Руслан Сенчук, заступник голови Вижницької районної ради Сергій Вірста підписали тристоронню угоду, і окремо, голова Берегометської селищної ради Сергій Боднарюк – двосторонню угоду про співпрацю з ПРООН в реалізації спільного Проекту Австрійської Агенції Розвитку та Програми розвитку ООН «Сталий розвиток сільських територій Чернівецької та Одеської областей».

Аналогічний захід відбувся і у Вижницькій міській об’єднаній територіальній громаді, де головою ОТГ Олексієм Чепілем було підписано двосторонню угоду про співпрацю та доручено реалізацію проекту ГО «Іспасчани».

Область:

Чернівецька область

Source:

Сайт Чернівецької ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...