Сергій Кузьменко: На сьогодні немає іншої альтернативи, ніж надалі впроваджувати реформи у державі

Звертаючись під час апаратної наради до керівників структурних підрозділів ОДА та територій, голова облдержадміністрації відзначив наступне:

 – Для того, щоб досягти кардинальних змін у медицині та в освіті, необхідно осучаснити ці галузі до світових стандартів, з урахуванням реалій, що склалися у нашій державі.

Для цього, за словами Сергія Кузьменка, необхідно активізувати роз’яснювальну роботу у територіальних громадах щодо переваг реформ. – Бюджетні кошти не повинні спрямовуватися на утримання якогось приміщення, а мають максимально ефективно витрачатися на те, щоб надавати якісні знання та медичні послуги, – зазначив голова облдержадміністрації.

– Ми готові дискутувати з опонентами влади, які прагнуть використати ці важливі питання у популістських цілях. У керівництва держави є політична воля до змін, і чітке переконання, що на сьогодні немає іншої альтернативи, ніж надалі впроваджувати реформи у державі, – підкреслив Сергій Кузьменко.

Також  голова облдержадміністрації акцентував увагу на питанні децентралізації влади в контексті створення об'єднаних територіальних громад.

- Ми постійно наголошуємо, що процес об'єднання і створення територіальних громад є добровільним. Ця політика залишається незмінною, - підкреслив Сергій Кузьменко. – Головна мета реформи – щоб мешканці, які об’єднались в ОТГ, відчули, що ця реформа вірна і переконались, що це правильно обраний Урядом шлях до успіху.

Сергій Кузьменко наголосив, що обласна і районна влада будуть всіляко сприяти тому, щоб на Кіровоградщині з'являлися нові спроможні та ефективні територіальні громади, які за якістю і рівнем життя будуть прикладом для решти територій.

Область:

Кіровоградська область

Source:

Сайт Кіровоградської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...