«Об’єднаним громадам, які активно працюють на свій розвиток, є бажання допомагати»

Голова облдержадміністрації здійснив робочу поїздку до Миколаївської об’єднаної територіальної громади

Микола Клочко із головою Білопільської райдержадміністрації Володимиром Верещагіним та очільником Миколаївської ОТГ Іваном Ігнатьєвим обговорили перспективи впровадження реформ децентралізації в громаді та поспілкувалися з жителями селища Миколаївка та села Марківка.

Зокрема, Іван Ігнатьєв показав Миколі Клочку місце, де зводитиметься модульне приміщення майбутнього ЦНАПу площею близько 100 квадратних метрів. Адже нещодавно Миколаївська об’єднана територіальна громада в рамках проекту U-LEAD підписала Меморандум про співпрацю з компанією SKL International щодо створення в громаді Центру надання адміністративних послуг.

«Ми повинні з вами пам’ятати, що працюємо для людей і заради людей, – зазначив очільник Сумщини. – І це добре, що ви не чекаєте допомоги з області чи Києва, а ставите перед собою амбітні завдання і виконуєте їх, перемагаєте в конкурсах, маєте чимало проектів. Об’єднаним громадам, які активно працюють на свій розвиток, у нас є бажання допомагати».

На особистий прийом до Миколи Клочка прийшли жителі селища Миколаївка зі своїми проблемами та пропозиціями. Зокрема, одна із жительок попросила про допомогу на лікування брата, інша звернулася з питанням щодо вирішення проблеми з каналізацією по вулиці Заводська, а в. о. Верхосульського старости Іван ХОМИЧЕНКО обговорив з головою облдержадміністрації можливість придбання автомобіля для пожежної частини. Микола Клочко надав жителям громади свої рекомендації та доручив місцевій владі та обласним структурним підрозділам детальніше вивчити ці питання.

Крім того, під час відвідування амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Марківка Микола Клочко, Володимир Верещагін та Іван Ігнатьєв розглянули можливість створення на її базі обласного реабілітаційного центру для учасників АТО. Наразі заплановано розробити проектно-кошторисну документацію, щоб уже у 2018 році виділити кошти і розпочати ремонт цього приміщення.

До речі, Миколаївська об’єднана територіальна громада Білопільського району налічує 10399 осіб. До її складу увійшли одна селищна та 7 сільських рад Білопільського району.

Область:

Сумська область

Source:

Сайт Сумської ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...