Центри надання адміністративних послуг діляться кращим досвідом

Представники Запорізької облдержадміністрації взяли участь у конференції «Розвиток центрів надання адміністративних послуг, інтеграція соціальних послуг та допомога внутрішньо переміщеним особам», яка відбулася в Харкові. Масштабний  захід зібрав фахівців із  Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, які прийняли найбільшу кількість вимушених переселенців.

Під час конференції учасники ознайомилися з кращими європейськими та українськими практиками організації діяльності ЦНАПів. Окремою темою розглядалась інтеграція соціальних послуг у роботу ЦНАП з метою надання високоякісних послуг як внутрішньо переміщеним особам, так і місцевим жителям. Також було презентовано кращі досвіди. Так,  м. Харків представив тему «Інтеграція соціальних послуг у роботі центрів формату "Прозорий офіс";  м. Луцьк поділився досвідом  організації надання адміністративних послуг та інтеграції соціальних послуг до ЦАП;  м. Івано-Франківськ  - надання адміністративних та соціальних послуг, застосування IT-технологій при наданні послуг; м. Вінниця презентувала свій  10-річний досвід максимальної інтеграції послуг у ЦНАП, включаючи послуги соціального забезпечення, пенсійного фонду тощо.

Крім цього,  учасники конференції виступили в якості експертів робочої групи з розробки тем семінарів та тренінгів, які будуть проведені Німецьким товариством міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» для працівників ЦНАП та УСЗН Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областях у квітні цього року.

Головною метою цих тренінгів  є підвищення рівня якості надання послуг  в умовах зростання кількості  внутрішньо переміщених осіб.

 

Область:

Запорізька область

Source:

Сайт Запорізької ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...