Новопсковська об’єднана територіальна громада – перша і краща

13 липня 2015 року було створено першу в Україні та на Луганщині об’єднану територіальну громаду – Новопсковську. У новостворену громаду увійшли шість населених пунктів, площею 178,32 км². В громаді проживає 12432 осіб, з них 784 дітей дошкільного віку та 1245 – шкільного віку.

Загальний обсяг доходів бюджету ОТГ на початок 2017 року склав 56,8 млн грн, у тому числі обсяг субвенцій – 23,4 млн грн.

Серед значних досягнень нової об’єднаної територіальної громади став ремонт усіх дошкільних навчальних закладів.

Минулого року утеплено фасади та замінено покрівлі п’яти будівель чотирьох дитячих садків у рамках реалізації проектів капітальних ремонтів будівель всіх дошкільних навчальних закладів. На виконання зазначених робіт за рахунок коштів субвенції з державного бюджету на розвиток громади виділено 2 млн 480 тис. грн, з обласного бюджету – 803,7 тис. грн та бюджету розвитку селищної ради – 1 млн 122 тис. грн. Утеплення приміщень вже дає свої економічні результати – спостерігається економія бюджетних коштів на опалення.

Також встановлено чотири дитячих майданчики за кошти селищного бюджету на 378 тис. грн. У 2017 році заплановано – ще три.

Благоустрій населених пунктів Новопсковської об’єднаної територіальної громади залишається важливим напрямом діяльності громади. З селищного бюджету виділено 1 млн 208 тис. грн для освітлення вулиць, облаштування дитячих майданчиків, прибирання території, вивіз сміття та 644 тис. грн – на встановлення тротуарів у смт Новопсков.

Також за рахунок коштів селищної ради проведено ремонт доріг у селі Осинове по вулиці Вишнева та у смт Новопсков по вул. Газопроводська на суму 1 млн 500 тис. грн.

Проведено повну реконструкцію даху будівлі комунального закладу «Селищний будинок культури смт Новопсков» на 361 тис. грн з селищного бюджету.

За рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у всіх селах громади реалізовано Проект будівництва вуличного освітлення за інноваційними технологіями. У рамках проекту встановлено фотомодулі на опорі на 1 млн 380 тис. грн. Додатково в селі Осинове встановили 12 фотомодулів за співфінансування Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». У селі Макартетине змонтували лінію вуличного освітлення LED-ліхтарів, придбаних у рамках реалізації відповідного проекту за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад на 83 тис. грн.

Для комунальників громади придбано новий сміттєвоз завдяки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у розмірі 1 млн 200 тис. грн при співфінансуванні селищної ради 198 тис. грн.

 

Область:

Луганська область

Громади:

Новопсковська селищна об’єднана територіальна громада

Source:

Сайт Луганської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...