На базі Шумського та Лановецького РЦЗ - дистанційні пункти безоплатної правової допомоги

Відбулася зустріч начальника Шумського бюро правової допомоги Віктора Липки з директором Шумського районного центру зайнятості Наталею Ванжулою, під час якої прийнято рішення про створення на базі Шумського РЦЗ дистанційного пункту консультування щодо безоплатної правової допомоги. А от у Лановецькому РЦЗ такий пункт вже розпочав свою роботу.

Відбулася зустріч начальника Шумського бюро правової допомоги Віктора Липки з директором Шумського районного центру зайнятості Наталею Ванжулою, в ході якої сторони обговорили виконання положень Плану спільних дій щодо взаємодії Тернопільської обласної служби зайнятості та регіонального центру з надання вторинної правової допомоги у Тернопільській області на 2016-2019 роки. З метою реалізації прав громадян на безоплатну правову допомогу прийнято рішення про створення на базі Шумського РЦЗ дистанційного пункту консультування та погоджено графік прийому працівниками Шумського бюро правової допомоги. Також досягнуто згоди щодо проведення спільних виїзних дистанційних площадок на територіях об'єднаних територіальних громад. На зустрічі обговорювалися питання організації спільних заходів (семінарів, робочих зустрічей, круглих столів тощо), спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну вторинну правову допомогу вразливих категорій населення, соціальний захист від безробіття.

А от у Лановецькому районному центрі зайнятості розпочав роботу дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. В.о. начальника відділу «Лановецьке бюро правової допомоги» Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Радосюк консультувала шукачів роботи, безробітних та роботодавців щодо отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Також вона взяла участь в інформаційному семінарі для безробітних із загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці.

Область:

Тернопільська область

Громади:

Шумська міська об’єднана територіальна громада Шумська територіальна громада

Source:

«te.20minut»

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...