Новоутвореній Борсуківській об'єднаній територіальній громаді надано консультативно-методичну допомогу у сфері цивільного захисту населення.

З метою надання методичної та консультативної допомоги органу місцевого самоврядування новоутвореної об’єднаної територіальної громади щодо реалізації нею наданих законом повноважень місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту, завідувач сектору охорони здоров’я та з питань цивільного захисту населення районної державної адміністрації  Василь Гудзь спільно з начальником Лановецького районного сектору Управління ДСНСУ в Тернопільській області Тарасом Попенком 15 лютого відвідали Борсуківську сільську раду та зустрілись з сільським головою Іваном Друзем.

 Під час зустрічі  було узгоджено план заходів виконання Пілотного проекту щодо організації заходів цивільного захисту населення об’єднаних територіальних громад, що утворились відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Основним завданням в цьому напрямку є розбудова ефективної системи цивільного захисту у Борсуківській громаді Лановецького району. Також сільському голові було надано примірний проект комплексної програми розвитку цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, реагування на них та забезпечення пожежної і техногенної безпеки на об'єктах різних форм власності Борсуківської об’єднаної територіальної громади  на 2017- 2021 роки для опрацювання та розгляду на сесії сільської ради. Серед інших, обговорено питання щодо перспективи створення та забезпечення функціонування підрозділу місцевої і добровільної пожежної охорони на території Борсуківської громади. Надано пакет нормативно – правових документів з питань цивільного захисту населення.

Область:

Тернопільська область

Громади:

Борсуківська сільська об’єднана територіальна громада Борсуківська територіальна громада

Source:

Сайт Тернопільської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...