В Джулинській ОТГ, що у Бершадському районі, відкрито сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Подільська надія»

В Джулинській територіальній об’єднаній громаді 1 лютого 2017 року відбувся гарний захід, один з тих, який залишається в історії громади. Цього дня в селі відкрито сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Подільська надія», який створено для закупівлі молока у населення та надання ветеринарних послуг. Кооператив об’єднав кілька навколишніх сіл: Устя, Чернятка, Теофилівка, Берізки-Бершадські та Джулинка. Його потужна спроможність – 4 тонни молока за один прийом.

Реалізація даного проекту розпочалась ще на початку 2016 року. За рік вдалося закумулювати кошти з різних джерел ( з державного, обласного, районного та сільського бюджетів, членських внесків). Вартість всього проекту - 233,1 тис грн.

«Створення даного кооперативу - це вимога часу. Адже ні для кого не секрет, що останні роки проблема реалізації молока за вигідними цінами для сільського жителя - це серйозна проблема. Через кооператив планується закупівля молока від джулинчан та жителів навколишніх сіл за ціною 6,4 за один літр молока базової жирності. Сьогодні наша громада зробила лише перший крок в даному напрямку, тому що в подальшому плануємо пастеризацію та переробку молока. Це, в першу чергу, істотно знизить закупівельну ціну для наших дошкільних та загальноосвітніх закладів»,- ділиться планами на майбутнє голова територіальної об’єднаної громади Петро Швець.

На відкритті кооперативу були присутні перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Ольшевський, керуючий справами районної ради Микола Грабчак, голова Всеукраїнського Аграрного кооперативу Олег Шаргородський, в.о.начальника управління Держпродспоживслужби в Бершадському районі Світлана Манченко, жителі с.Джулика та навколишніх сіл.

Священнослужитель громади освятив приміщення молочного кооперативу, благословив «на гарну працю во благо людей» та подарував ікони.

Гості та присутні оплесками вітали перший автомобіль, який доставив молоко на пункт прийому.

Володимир Ольшевський, вітаючи присутніх, відмітив що «символічна назва вашого кооперативу «Подільська надія» дає надію на краще та додає оптимізму нашим гарним починанням та подальшому розвитку». Він побажаємо громаді успіху та процвітання, а її керівнику – здійснення задумів для блага територіальної громади!

Область:

Вінницька область

Громади:

Джулинська сільська об’єднана територіальна громада Джулинська територіальна громада

Source:

Сайт Вінницької ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...