Громади радіють об’єднанню і активно розвивають села довкола центральних садиб, - представники ОТГ

1,9 млн грн – таким був у сукупності бюджет трьох сільських рад в 2015 році, які сьогодні сформували Вакулівську об’єднану територіальну громаду на Дніпропетровщині. Як наслідок, сьогоднішній бюджет громади складає 22 млн грн. А з урахуванням грантових коштів та державної фінансової підтримки об’єднаних громад, Вакульвіська громада акумулювала майже 40 млн грн, більша частина з яких спрямовується на проекти розвитку.

Про це повідомив голова Вакулівської громади Артур Шевцов в ефірі «5 каналу» в рамках телевізійного марафону, присвяченого Дню місцевого самоврядування та річниці діяльності в Україні перших об’єднаних територіальних громад.

«80% коштів ми використали на приєднані території. Ми ведемо воду, провели більше 30 км вуличного освітлення, започаткували такий проект, як «трансформер» - робимо єдиний освітньо-культуро-спортивний простір. Зараз ідуть проекти соціального напрямку. А на наступний рік будуть втілюватися проекти зі створення робочих місць», - сказав Артур Шевцов.

Його колега, Богдан Юзвяк, голова Новокалинівської об'єднаної громади Львівської області, також радіє новим можливостям для розвитку громади, які принесла реформа місцевого самоврядування.

«Сьогодні бюджет у нас 29 млн грн. Перевиконання бюджету склало 5 млн грн. Кошти спрямовані на розвиток інфраструктури, освіти, медицини. У нас немає заборгованості по заробітній платі. Ми відремонтували будівлі ФАПів, відкрили нову лікарську амбулаторію з денним стаціонаром, закупили нову медичну техніку, провели реконструкцію будівлі школи, відкрили дошкільний заклад. Днями відкриваємо фізіотерапевтичний кабінет. Бюджет на 2017 рік будемо розглядати на сесії 12 грудня. До цього часу побуваємо у кожному населеному пункті, щоб запитати у мешканців сіл, що робити у 2017 році, які втілювати проекти. Ми раді, що об’єдналися», - наголосив Богдан Юзвяк.

Він також зазначив, що кошти принципово спрямовують на розвиток сіл довкола центральної садиби громади.

«Ми вкладаємо кошти в села. А в центр громади будемо вкладати пізніше. Села не повинні мати відмінності у розвитку від центру. Вивчаємо думку людей і працюємо», - додав голова.

Нагадаємо, сьогодні на «5 каналі» цілий день від 7 год ранку до 21.30 триватиме телевізійний марафон, присвячений Дню місцевого самоврядування, який відзначатимуть в Україні 7 грудня, та річниці діяльності перших в Україні об’єднаних територіальних громад. Протягом дня в студії дискутуватимуть про суть, результати, проблеми та плани реформи експерти, голови об’єднаних громад, старости, народні депутати, представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування та урядовці.

«Теле-марафон проводиться «5 каналом» спільно із Українським кризовим медіа-центром та Комунікативною групою Центрального офісу реформ за сприяння програми ДОБРЕ».

05.12.2016 - 14:27 | Views: 10023
Громади радіють об’єднанню і активно розвивають села довкола центральних садиб, - представники ОТГ

Область:

Дніпропетровська область Львівська область

Громади:

Вакулівська сільська об’єднана територіальна громада Новокалинівська міська об’єднана територіальна громада Вакулівська територіальна громада

Source:

Share the news:

Read more:

18 March 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 March 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 March 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 March 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...