У Шишацькій та Білоцерківській ОТГ реалізують пілотні проекти сучасних пожежних частин

Ідея створення сучасних пожежних частин на базі Шишацької та Білоцерківськоїоб’єднаних територіальних громад почала активно втілюватися в життя. Зовсім нещодавно у Полтавській облдержадміністрації в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з Державною службою надзвичайних ситуацій України, затверджено детальні плани щодо реалізації двох пілотних проектів по створенню сучасних пожежних частин, які забезпечать не лише належним рівень захисту, а й нові робочі місця для мешканців об’єднаних громад.

На сьогодні, як і планувалося, проведено детальний аналіз природно-техногенних загроз для життєдіяльності громадян Шишацької та Білоцерківської об’єднаних громад та підготовлено паспорти ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру для кожної із громад.

Також замовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво Центру Громадської Безпеки в с.Білоцерківка Великобагачанського району та реконструкцію частини будівлі діючого пожежного депо в смт.Шишаки Шишацького району.

В обох громадах затвердили положення та структури місцевих ланок Єдиної державної системи цивільного захисту; сформували та визначили склади комісій з питань техногенного-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Головним управлінням ДСНС України у Полтавській області організовані тренінги для фахівців цивільного захисту об’єднаних територіальних громад та підготовлено методичний посібник з питань організації діяльності місцевих пожежних частин.

За підтримки державного фонду регіонального розвитку планується закупівля сучасних пожежних автомобілів. Останній майбутній штрих проекту – оснащення місцевих підрозділів сучасними апаратами захисту органів дихання Dräger для роботи в непридатних для дихання осередках.

Такі інвестиційні розвиткові макропроекти отримали підтримку і Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), а суміжні громади вже сьогодні обговорюють механізми подальшої міжмуніципальної співпраці з новоствореними сучасними пожежними частинами європейського зразка.

Область:

Полтавська область

Громади:

Шишацька селищна об’єднана територіальна громада Білоцерківська сільська об’єднана територіальна громада

Source:

«Новини Полтавщини»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...