Приклад для інших? Після об'єднання Вільховецька громада стрімко розвивається та вдосконалюється

Що б там не казали, а робота в органах місцевого самоврядування ніколи не була спокійною, розміреною, передбачуваною. Що не день, то важливі справи, тим більше, коли громада об’єднує декілька населених пунктів. І у кожного з них свої проблеми. У цій круговерті трудових буднів голові Вільховецької громади Михайлу Цірику   ніколи і вгору глянути, та він не нарікає, бо вважає, що його робота направлена на благо громади.

Як ми знаємо, на території Тячівського району є дві громади: Тячівська та Вільховецька.

Згідно розподілу бюджетних резервувань Вільховецька громада отримала близько 8 000 000 млн з державного бюджету і всі ці кошти були спрямовані на капітальний ремонт доріг. На забезпечення інших напрямів у громаді достатньо коштів. На підтримку навчальних закладів з освітньої субвенції, а медичних закладів з медичної субвенції.

- Скільки триває покращення громади та що за цей час було зроблено?

- Вдосконалення сіл Вільховецької громади вже триває 4 місяці. За цей період встановлено вуличне освітлення у всіх селах громади, майже на 90 %, встановлено дорожні знаки та розмітки, а також обмежувачі швидкості руху, діє комунальна служба, яка здійснює покоси, було відновлено сквери та реконстуйовано пам’ятник. Проводяться проекти по виготовленню кошторисної документації, отримання позитивних висновків державної експертизи, налагоджуються контакти з підрядними організаціями, тому що важливо було вибрати організації, які виконують роботи якісно та в короткі терміни. І вони були вибрані вдало - ділиться голова Відьховецької об’єднаної громади.

У громаді були проведені три тендери. Один з них по будівництву амбулаторії сімейної медицини у Вільхівчику.

У кожному населеному пункті громади було проведено немалий об’єм робіт, наприклад у селі Вільхівські Лази капітально відремонтовані дороги.

Прооведено поточні ремонти у Лазівській ЗОШ І - ІІІ ступенів та у Раківській ЗОШ І - ІІ ступенів. Наразі закінчуються ремонти у Вільхівчиківській ЗОШ І - ІІІ ступенів.У Вільхівській ЗОШ були замінені вікна, що дасть можливість заощадити витрати на опалення.

У закладах медицини проведено ремонт у Вільхівських Лазах, де облаштовано нові приміщення та кабінети. У Вільховецькій амбулаторії проведено капітельний ремонт приміщення, закуплено кардіографи та необхідні приладдя.

На території громади діють програмні підтримки населення, тобто отримання безкоштовних ліків на цукровий діабет ІІ категорії. Загалом в громаді виділено близько 500 тис. на виконання даних програм по забезпеченню населення. Повну версію читати ТУТ

Область:

Закарпатська область

Громади:

Вільховецька сільська об’єднана територіальна громада Вільховецька територіальна громада

Source:

«tyachivnews»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...