Сходи громадян: вияв небайдужості

Днями у селі БогданівкаПриазовського району відбулись сходини громадян. На порядку денному зібрання було лише одне питання - об’єднання Ботіївської сільської громади.

Ботіївська сільська територіальна громада увійшла до Перспективного плану формування територій громад Запорізької області, пройшла узгодження Кабінету Міністрів України, зроблені відповідні розрахунки щодо спроможності території. Отже треба тільки проводити процедуру ініціювання об’єднання відповідно до положень ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Активну позицію щодо створення громади має голова Ботіївської сільської ради, Чубуклієв Микола Семенович, за його словами об’єднавшись ми зможемо збільшити фінансові можливості громади, будемо вирішувати самі куди направляти кошти, підтримувати та стимулювати молодь, активно розвивати занедбану соціальну сферу.

Під час дискусії багато питань виникало з приводу утримання закладів соціальної сфери садочків, шкіл та медичних закладів. Доповідачами було роз’яснено за якими принципом буде проходити фінансування цих закладів, надано так звану «дорожню карту» по цим об’єктам та наведено досвід громад які вже пройшли процедуру об’єднання.

Також, доповідачі акцентували увагу на роботі об’єднаних громад з міжнародними інвесторами та донорськими організаціями. Так, на сьогодні Веселівська селищна,Берестівська сільська, Комиш-Зорянська селищна  ОТГ активно співпрацюють з польськими та німецькими партнерами (проект GIZ), канадцями. Зокрема облаштовують спортивні майданчики, роблять модернізацію та реконструкцію навчальних закладів, налагоджують співпрацю щодо створення підрозділів місцевої пожежної охорони. На сьогодні в громадах активно ведеться робота щодо створення опорних шкіл, зокрема це Смирновська та Преображенська сільська ОТГ.

Область:

Запорізька область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...