У облдержадміністрації підбили підсумки діяльності проекту DESPRO

23 лютого у облдержадміністрації відбулось засідання Регіонального наглядового комітету швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні” (DESPRO) у Полтавській області. 

Участь у засіданні взяли: експерти з питань децентралізації та публічних послуг Проекту DESPRO на чолі з Вячеславом Сороковським, перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Пісоцький, заступник голови обласної державної адміністрації Олег Пругло, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, директор Департаменту економічного розвитку Інна Іщенко, члени координаційної ради  Проекту DESPRO у Полтавській області.

У ході засідання було підбито підсумки діяльності проекту DESPRO за попереднім етапом та узгоджено напрямки співпраці у 2016 році.

На території області реалізується 9 проектів із впровадження (вдосконалення) децентралізованої моделі водопостачання на рівні сільських (селищних) громад. Сільські громади-учасниці знаходяться в 7 районах області (Полтавський, Кобеляцький, Кременчуцький, Лохвицький, Чорнухинський, Решетилівський, Гребінківський). Загальна (запланована) вартість проектів - понад 12 млн.грн., понад 4,5 млн.грн. з них – це кошти міжнародної технічної допомоги. Реалізація проектів дозволить забезпечити водопостачанням близько 9 тис. сільських мешканців. У 2015 році 3 проекти вже завершено, 6 проектів буде завершено у 2016 році.

Проект надає підтримку  об’єднаним територіальним громадам.  Пілотний проект з покращення питного водопостачання буде реалізовано в Омельницькій сільській раді Кременчуцького району, який включає підготовку стратегії водопостачання та програми із модернізації та розвитку системи  водопостачання.

Учасником компоненту Проекту з водопостачання малих міст є Миргород.

У рамках Стратгії  поводження з твердими побутовими відходами у  Полтавському субрегіоні, розробленої експертами Проекту GIZ  «Реформа управління на сході України», планується реалізувати пілотний проект  у Новосанжарському районі, учасниками якого будуть всі громади району. Пілотний проект буде реалізовано в рамках проекту DESPRO. Наразі експертами спільно з громадами Новосанжарського району розпочато роботу.

Окрім цього, Проект надаватиме інформаційно-консультативну та методичну допомогу у питаннях створення сталих систем надання адміністративних послуг, підготовки відповідних проектів територіальних громад, а також питаннях організації діяльності об’єднаних територіальних громад у різних сферах (освіта, охорона здоров’я, утримання комунального майна, земельні питання, інфраструктура  тощо).

Область:

Полтавська область

Source:

Сайт Полтавської ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...