Ерфурт та Івано-Франківськ обговорили майбутнє побратимство своїх міст
Ерфурт та Івано-Франківськ обговорили майбутнє побратимство своїх міст

За словами Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, очільники німецького міста Ерфурт висловили наміри підписати угоду про співпрацю з Івано-Франківськом.


«Це місто багато допомагало нам, однак хоче надсилати ширшу допомогу та стати містом-побратимом. Це дуже розвинене місто економічно. За кількістю населення майже як Івано-Франківськ, - сказав міський голова. - На виконкомі підтвердили партнерство з Ерфуртом та ще з одним італійським містом Гуліо. Секретар міської ради незабаром поїде на сесію цього міста та підпише угоду».

Міський голова також повідомив, що Івано-Франківськ вже підписав угоду про співпрацю з німецьким містом Потсдам, лорд-мер якого, Марк Шуберт, у квітні планує відвідати нове місто-побратим в Україні.

«Децентралізація» нагадує, що територіальні громади України для налагодження комунікації з муніципалітетами інших країн та укладання угод про побратимство можуть скористатися методичними рекомендаціями «Міжнародне муніципальне партнерство». Такі рекомендації містять алгоритми дій та практичні поради з налагодження партнерства, успішні приклади вже діючих партнерств, практичні поради щодо особливостей митного та бухгалтерського оформлення різних видів допомоги, яку партнери можуть надавати один одному, інформацію про те, як вибирати партнерів, як організувати роботу відповідних фахівців або підрозділу, а також про фінансування, облік і звітність та багато іншої корисної інформації.

На основі цих рекомендацій Міністерством розвитку громад та територій України розроблено розділ «Партнерство задля відновлення та розвитку» національного порталу «Децентралізація», за підтримки швейцарсько-українського проєкту «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» DECIDE та Програми «U-LEAD з Європою».

Ці рекомендації базуються на методології Ради Європи City to City Cooperation, їх підготовлено Радою Європи в рамках Програми «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» на запит Міністерства розвитку громад та територій України.

Views: 3504
Related news: partnership
Read more: