Економічні профілі громад Львівської області – крок до місцевого економічного розвитку

Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» розробила економічні профілі 10-ти громад-партнерок Проєкту Львівської області.

Економічний профіль громади є основним ресурсом для ухвалення якісних та ефективних управлінських рішень, виявлення негативних тенденцій розвитку, оцінки економічного потенціалу громади, вибору пріоритетних напрямів розвитку, створення стратегії та залучення інвестицій. Створені профілі сприятимуть місцевому економічному розвитку громади, підвищенню якості життя мешканців та інтеграції ВПО і релокованого бізнесу в економічний простір приймаючих громад.

Для кожної з громад – це своєрідний паспорт. Статистична інформація, а також дані та показники, які містяться у даному документі, допомагають не тільки проаналізувати стан справ у громаді, а й окреслюють можливості її подальшого розвитку, відображають потенційні точки втручання та можливі інструменти впливу. Документ задає напрям можливої співпраці представників влади, місцевого та релокованого бізнесу, ВПО та місцевих мешканців, вказуючи на галузі та сфери діяльності, які потребують додаткової уваги та / або є пріоритетними для економічного розвитку.

Створення профілю громади є першим кроком для напрацювання якісної Програми місцевого економічного розвитку, Інвестиційного паспорту та створення чи актуалізації Стратегії розвитку громади. Варто підкреслити, що дані економічні профілі громад створювалися з урахуванням ресурсного потенціалу релокованого бізнесу та ВПО.

З економічними профілями громад можна ознайомитись за посиланнями:

Повні профілі громад є доступними за посиланням.


Профілі громад підготовлені Агенцією місцевого економічного розвитку Яворівщини в рамках реалізації проєкту «Формування програм місцевого економічного розвитку через інтеграцію переміщених підприємств і ВПО в економічне життя територіальних громад», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цих матеріалів не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...