100 днів першої об’єднаної територіальної громади на Миколаївщині – Куцурубської

За перші 100 днів своєї історії після проведення перших виборів новостворена Куцурубська об’єднана територіальна громада власними зусиллями, за підтримки Офісу реформ у Миколаївській області та всіх небайдужих до її долі, вже створила правову, організаційну й фінансову основу для подальшої повноцінної роботи своїх представницьких та виконавчих органів. Отримавши владний статус міста обласного значення з цього року громада розпочала реалізовувати не тільки власні, а й делеговані державою повноваження, прийняла на баланс об'єкти соціальної, медичної, освітньої, комунальної інфраструктури.

Громада у 2016 році має бюджет у сумі 11 мільйонів гривень замість 2-х млн. торік; розпочала відновлення вуличного освітлення в усіх населених пунктах, ремонт спортзалу Іванівського сільського клубу та заміну вікон в Іванівській школі; взялася за відкриття ЦНАПу; відновлення системи опалення двохповерхової будівлі Куцурубського клубу; запланувала зовнішнє утеплення трьох двоповерхових шкільних будівель та багато інших справ.

«Жодних нормативних чи організаційних перепон для об'єднання громад на Миколаївщині, і загалом по Україні, не існує. Вільне волевиявлення громад щодо процесу об'єднання було й залишається визначальним, адміністративної «штурмівщини» в цьому питанні ніколи не було й не буде. Куцурубська об’єднана територіальна громада, маючи повноваження міста обласного підпорядкування, розпочала процес входження до складу Асоціації міст України, що забезпечить їй захист законних прав та інтересів члена Асоціації в органах державної влади,  підтримку та розвиток місцевого самоврядування», - повідомив керівник Офісу реформ у Миколаївській області Валентин Бойко.

В Очаківському районі Миколаївської області Куцурубська сільська рада єдина, де видатки заплановано у повному обсязі.

«У бюджеті громади на цей рік 11 мільйонів 708 тисяч гривень. Наш власний фінансовий ресурс становить 4 мільйони 855 тисяч гривень, а майже 7 мільйонів – надійшли від держави», - зазначила сільський голова Куцурубської об’єднаної територіальної громади Інна Копійка і додала, що люди підтримують новий курс громади на оновлення і розвиток.

«Ми приймаємо рішення, які одностайно схвалює громада. Так, з сільського бюджету ми виділили кошти на харчування усіх без винятку дітей 1-4 класів, які навчаються у загальноосвітніх закладах на території нашої об’єднаної громади. Також безкоштовно харчуємо дітей шкільного віку, що перебувають під опікою. Однозначно схвалили фінансувати роботу Куцурубської музичної школи. Ми врахували кошти і на матеріальну допомогу землякам, які потраплять у скрутні обставити через хворобу чи інші ситуації. Поставили перед собою завдання у першу чергу відновити вуличне освітлення в кожному населеному пункті. Подолаємо темряву у просторі – відродимо віру у зміни на краще. Адже чим сільські населені пункти гірше за місто, де освітлені вулиці, ілюмінації? Також у поточному році в Іванівському сільському клубі відремонтуємо спортзал. У такий спосіб ми висловлюємо свою турботу про спорт та активне дозвілля нашої молоді, всіх членів громади. Замінимо вікна в Іванівській школі. Відремонтуємо обидва дитсадки. Запланували і готуємо документи на утеплення трьох двохповерхових шкільних будівель. Ставимо перед собою завдання відновити у цьому році і систему опалення у двохповерховій будівлі Куцурубського клубу. Наше основне завдання – поєднати інтереси людей, держави та бізнесу, створити умови для нових робочих місць, залучення інвесторів в наш регіон для того, щоб кожному члену громади жилося краще», - сказала Інна Копійка.

За її словами, сьогодні йде предметна робота із двома іншими громадами району, які виявили бажання приєднатись до Куцурубської об’єднаної громади. Це – Дмитрівська і Острівська сільські ради.

Як повідомлялося, в Миколаївській області успішно працює пілотний проект впровадження реформи місцевого самоврядування - Куцурубська об'єднана громада.

 

17.02.2016 - 14:21 | Views: 12603
100 днів першої об’єднаної територіальної громади на Миколаївщині – Куцурубської

Tags:

amalgamation of hromadas

Область:

Миколаївська область

Громади:

Куцурубська сільська об’єднана територіальна громада Куцурубська територіальна громада

Source:

Прес-служба Офісу реформ у Миколаївській області

Share the news:

Read more:

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...