У Бородінській громаді тренерка-переселенка проводить безкоштовні заняття з гімнастики для дітей

У червні в Бородінській громаді для дітей розпочалися тренування з гімнастики та акробатики. Виконувати спортивні вправи і трюки юних спортсменів вчить переселенка Лідія Чевичалова, кандидатка в майстри спорту з повітряної гімнастики.

Про це повідомляє Регіональний офіс "U-LEAD з Європою" в Одеській області.

- Це була ініціатива Івана Кюссе, Бородінського селищного голови. Він дізнався, що в громаду приїхала родина переселенців, де дружина є тренеркою з гімнастики, і одразу вирішив запропонувати їй роботу. Причому наполягав, щоб заняття розпочати з 1 червня. У сільській місцевості дуже складно знайти фахівця такого рівня у хореографічній, спортивній або вокальній сфері, тому треба використовувати шанс. Для занять облаштували спортивний зал, тренерка підбирає програму відповідно до наявних засобів та снарядів. Також заняття проводяться на свіжому повітрі у парку, - розповіла Лілія Сорокіна, начальниця відділу культури, туризму, молоді та спорту Бородінської селищної ради.

До війни Лідія Чевичалова разом із чоловіком жили в Одесі. З дитинства дівчина займалася спортом і у дорослому житті поєднала захоплення з роботою. Вона стала тренеркою з повітряної гімнастики, її підопічні перемагали у змаганнях різних рівнів. Через повномасштабне вторгнення родині довелося переїхати до батьків чоловіка у Бородінську громаду.

- Після переїзду почала шукати для себе роботу. Звернулася до селищної ради і мені запропонували вести гурток з гімнастики та акробатики. Зрозуміло, що про заняття з повітряної гімнастики для дітей поки що не йдеться. Але базові елементи діти зможуть вивчити і відпрацювати. Адже якщо ти хочеш тренуватися і відпрацьовувати рухи, то і того, що є досить, - розповідає Лідія Чевичалова.

На заняття приймають дітей від 7 років. Лідія зазначає, що серед хлопців і дівчат, що приходять на тренування, вже з’являються ті, хто має потенціал та хист до занять.

Окрім занять з дітьми Лідія організувала заняття з фітнесу для дорослих. Під час війни у людей накопичується стрес, а спортивні вправи позитивно впливають на психологічний стан людей. Тож серед мешканок громади тренування популярні і користуються попитом.

У відділі соціального захисту Бородінської селищної ради повідомили, що наразі у громаді знайшли прихисток 476 переселенців, з них 244 дитини.

13.07.2022 - 16:21 | Views: 3311

Attached images:

Tags:

war stories war sport youth

Область:

Одеська область

Громади:

Бородінська територіальна громада

Source:

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....