Відкрито першу в Україні поліцейську станцію в об’єднаній громаді

3 березня у  Бучацькому районі на Тернопільщині стартував пілотний проект щодо створення спеціальних поліцейських станцій. У центрі об’єднаної громади - селищі Золотий Потік -  спільними зусиллями поліцейських та представників органів місцевого самоврядування розпочала роботу перша поліцейська станція.

Створення станції допоможе максимально наблизити наряди поліцейських до віддаленої сільської місцевості, зазначив заступник начальника ГУНП в Тернопільській області  Руслан Балик.

На першій поліцейській станції Тернопільщини працюватимуть шість досвідчених працівників поліції. Вони оперативно реагуватимуть на усі звернення громадян про скоєні злочини та правопорушення. Старший інспектор поліції Андрій Романишин працює в селищі вже одинадцять років. Зазначає, що добре знає місцеве населення та проблеми людей навіть з віддалених сіл. На новій посаді продовжить забезпечувати правопорядок та оперативно реагувати на кожне звернення громадян.

До слова, мешканці довколишніх сіл відтепер матимуть змогу будь-коли звернутися за допомогою до поліцейських, адже вони нестимуть службу у цілодобовому режимі.

Правоохоронці забезпечені окремим приміщенням, комп’ютерною технікою, зв’язком та транспортом. Вони зможуть надавати повноцінні та професійні послуги жителям довколишніх сіл,  - розповів начальник Бучацького відділу поліції Сергій Гаврилюк. Працівники станції працюватимуть на кшталт груп швидкого реагування та оперативно реагуватимуть на повідомлення.

Голова селищної громади Ростислав Кушик подбає про встановлення у населених пунктах камер відеоспостереження, аби полегшити роботу поліцейським. Керівник зазначив, що спільними зусиллями громада та правоохоронці наведуть лад в економічних, екологічних та кримінальних питаннях.

Районне керівництво допомагатиме з пальним та іншими необхідними матеріалами. Голова Районної ради Віталій Фреяк впевнений, що до роботи на станції приступили чесні та принципові працівники, роботу яких оцінить вся громада.

Мешканці місцевих громад також впевнені, що спільними зусиллями поліцейських та представників влади вдасться підтримати правопорядок та забезпечити публічну безпеку громадян.

Загалом керівництво ГУНП в Тернопільській області планує відкрити такі поліцейські станції в кожному районі краю.

Як повідомлялося, Мінрегіон пропонував Нацполіції створити у об’єднаних громадах представництва дільничних поліцейських.

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...