«Поліцейський офіцер громади»: на Дніпропетровщині говорили про важливість поширення проекту на усі громади

В Україні стартував черговий етап реалізації проєкту, в рамках якого пройде підготовка поліцейських офіцерів громад відповідно до викликів воєнного стану.


Про те, як громадам Дніпропетровщини долучитися до проєкту, а також про результати роботи поліцейських офіцерів говорили учасники інформаційної сесії, організованої Регіональним офісом «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області спільно з представниками Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

«Громади нашого регіону були флагманами створення безпекового середовища для своїх мешканців. Мета нашого заходу – налагодити комунікацію між представниками поліції та громад, щоб вони могли обмінятися думками щодо проєкту «Поліцейський офіцер громади», обговорити проблеми та успішні практики», - зазначила Олена Тертишна, керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області.

Вже у 46 територіальних громадах, де проживає понад 900 тисяч мешканців, працюють 97 поліцейських офіцерів громади. Дослідження свідчать, що рівень довіри населення до поліцейських офіцерів громад становить 77%.

«Поліцейський офіцер громади – це новий рівень поліцейської реформи, новий рівень безпеки населення, новий рівень взаємодії з громадою. Для нас важливо, щоб громада забезпечила поліцейського сучасним приміщенням під поліцейську станцію, меблями та оргтехнікою. За можливості, надала службове житло», - зазначив Микола Сідий, начальник відділу взаємодії з громадами управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

За його словами, робота поліцейських офіцерів громади дуже важлива у воєнний час. З перших днів повномасштабної війни поліцейські офіцери громад займаються евакуацією мирного населення, доставляють гуманітарну допомогу, перевіряють внутрішньо переміщених осіб, затримують колаборантів, виїжджають на місця обстрілів російськими окупантами, охороняють місця події обстрілів та роз’яснюють жителям громад, як залишатися в безпеці і не травмуватися.

Як і у мирний час поліцейські офіцери громади оперативно відгукуються на потреби громади, залучають мешканців до спільної справи. Крім того, відтепер про свою діяльність поліцейський звітуватиме перед громадою кожні три місяці на загальних зборах громади.

Учасники обговорили основні завдання поліцейського офіцера громади та дізналися, в чому його діяльність відрізняється від роботи дільничного.

«Завдання поліцейського офіцера громади попередити злочин та запобігти правопорушенню. Кожен проходить відповідне навчання та підготовку. Коли ти працюєш в громаді, то знаєш кожного мешканця, знаєш родини, які потребують допомоги, знаєш підлітків, у яких багато енергії і яких треба направити у правильний бік», - розповів Олег Подтергер, поліцейський офіцер Гречаноподівської громади.

Голова Слов’янської громади Галина Смольська зазначила, що у них поки що немає свого поліцейського офіцера. І різниця відчутна: дільничний приїжджає на виклик, коли біда трапилася; а з досвіду колег поліцейський офіцер завжди поруч. Він місцевий і відповідає за безпеку саме в своїй громаді.

«Хочемо взяти участь у проєкті, плануємо працювати над створенням центру безпеки громади», - поділилася Галина Смольська.

Підсумовуючи зустріч, Микола Сідий зазначив, що спілкування та обговорення дуже важливі.

«Я почув думки голів громад та дізнався про їхні проблеми, отримав зворотній зв'язок щодо роботи наших офіцерів, занотував пропозиції. Наша основна мета – зробити поліцейського частиною громади. Готовий до співпраці та зустрічей», - зазначив начальник відділу взаємодії з громадами управління превентивної діяльності ГУ НПУ у Дніпропетровській області.

06.10.2022 - 09:36 | Переглядів: 3238
«Поліцейський офіцер громади»: на Дніпропетровщині говорили про важливість поширення проекту на усі громади

Теги:

безпека поліція війна

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...