Олександрівська громада перемогла в кулінарному батлі

Уперше в Донецькій області під час святкування Дня Незалежності України відбулися кулінарні змагання між представниками місцевої влади. Святкові заходи проходили в краматорському парку ім. Пушкіна. У кулінарному батлі брали участь дев’ять команд. Три з них представляли об’єднані територіальні громади. За звання кращих кулінарів разом з містами змагалися Іллінівська сільська ОТГ, Олександрівська селищна ОТГ та Соледарська міська ОТГ.

За умовами конкурсу, кожна команда в присутності усіх гостей свята готувала обрану зазделегідь страву. Потім пригощала бажаючих, які потім голосували.

Усі страви були різними: Краматорськ готував плов, Покровськ – національну страву киргизької кухні, команда Донецької ОДА варила шурпу. Соледарська громада здивувала усіх смаженим на вогні бараном. Олександрівська громада варила український борщ, Іллінівська – традиційні галушки.

Юліана Стужук, заступник голови Іллінівської ОТГ, говорить, що в них не було сумнівів, що саме готувати на кулінарному батлі. Галушки – традиційна українська кухня, вони приготували їх стільки, щоб нагодувати тисячу людей.

Олександр Степаненко, голова Соледарської ОТГ, розповів, що приготувати барана їм запропонував місцевий підприємець, переможець обласного конкурсу «Український донецький куркуль».

Найбільше враження на усіх справила локація Олександрівської ОТГ. Громада, утворена в квітні цього року і є наймолодшою в Донецькій області, до змагань підготувалися наймасштабніше: зробили декілька фотозон з гарбузами та сіном, привезли короваї та прикрасили святковий стіл. Український борщ із зеленню та сметаною готувала команда сільських старост на чолі з Людмилою Борисевич, головою Олександрівської ОТГ.  Яскрава презентація страви та завзятість кожного учасника команди принесла їй впевнену перемогу – Олександрівська громада посіла перше місце в обласному кулінарному батлі. Друге місце відвідувачі свята віддали краматорській команді, третє – команді військових Об’єднаних Сил.

«Коли села об’єдналися в громади, вони вперше почали займатися брендуванням території, - коментує Артем Вівдич, директор Донецького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». – Раніше важливості брендування не приділяли гідної уваги. Тепер ситуація змінюється. Сьогодні громада виграла кулінарне змагання, а завтра туди поїдуть туристи, які дізналися щось цікаве про громаду саме завдяки таким публічним заходам. Брендування території – такий же важливий елемент просування громади, як і її економічний розвиток».

27.08.2018 - 09:44 | Переглядів: 461
Олександрівська громада перемогла в кулінарному батлі

Приєднані зображення:

Теги:

культура

Область:

Донецька область

Громади:

Олександрівська селищна об'єднана територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:
Ff2438d8fed34f2a9899b2c0f31b4d82

19 жовтня 2018

В Україні почалася масштабна реалізація...

В Києві презентували регіональні проекти, реалізація яких здійснюватиметься за рахунок коштів Програми з секторальної...

9c5e72c89e905393896304dc9fe67170

19 жовтня 2018

Чи може громада зробити туризм прибутковим...

Чи реально Україні стати однією з провідних країн у сфері туризму і як об’єднати навколо цієї мети зусилля громад,...

29bcd4dfc1e72de9dcabec796e09946f

19 жовтня 2018

USAID починає два нові проекти на сході України

Проект «Демократичне врядування у Східній Україні» (жовтень 2018 – вересень 2023 рр.) має сприяти зростанню...