Місто Прилуки стало сотою громадою, яка отримала повноваження архбудконтролю

Децентралізація містобудівних повноважень дозволила виявити дійсно відповідальні громади, що прагнуть до розвитку своїх територій та реально вживають заходів. На цьому наголосив Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев під час передачі функцій архбудконтролю місту Прилуки, що стало сотою громадою – учасником реформи.

«Децентралізація показала громади, що не на словах, а дійсно хочуть розвитку і не шукають виправдань та причин своєї бездіяльності. Адже реформа дала всім рівні можливості розбудовувати власні населені пункти, виходячи з індивідуальних потреб, залучати інвесторів та реалізовувати соціально важливі проекти. Сьогодні ми маємо сто таких громад – справжніх господарів на своїй території», – відзначив Олексій Кудрявцев.

Як зауважила Прилуцький міський голова Ольга Попенко, у місцевої влади не було жодних сумнівів щодо необхідності отримання таких функцій, адже місто постійно розвивається та прагне до збільшення обсягів інвестицій. За її словами, у Прилуках вже реалізується низка важливих проектів, а також є амбітні плани на найближчу перспективу.

«Ми не сумнівалися ні хвилини. Адже розуміємо, що такі повноваження – це наша можливість розширювати та відкривати нові виробничі потужності, будувати та модернізувати дитячі садки, школи, лікарні, соціальні центри та житло. Серед пріоритетних завдань — будівництво об’їзної дороги, поліпшення технічного стану і благоустрій річки Удай у межах міста та багато іншого. Тож якщо держава дає такі інструменти, їх потрібно брати та реалізовувати», – розповіла Ольга Попенко.

Олексій Кудрявцев звернув увагу, що Держархбудінспекція готова підтримувати ініціативи місцевої влади та надати необхідне сприяння, а також забезпечувати консультативно-методичною допомогою всі новоутворені органи:

«Якісний результат залежить від злагодженості роботи усіх ланок – як державних органів, так і створених у рамках децентралізації місцевих інспекцій. Тому ДАБІ завжди відкрита до діалогу. У разі виникнення будь-яких питань при виконанні функцій архбудконтролю фахівці новоутворених органів можуть звернутися до ДАБІ та завжди розраховувати на допомогу. Адже ми маємо працювати як єдиний механізм на розвиток будівництва та економіки країни».

У рамках заходу Голова Держархбудінспекції також представив присутнім нового начальника Управління ДАБІ на Чернігівщині – Тетяну Андрєєву:

«На нового керівника покладається багато завдань, що мають сприяти розвитку сектору будівництва в регіоні. Серед них – налагодження та підтримання відкритої взаємодії з усіма учасниками містобудівної діяльності області, а саме органами місцевої влади, інвесторами, забудовниками, громадськістю. Сподіваюсь, що найближчим часом зміни у роботі органу держархбудконтролю відчують всі».

07.06.2018 - 16:40 | Переглядів: 9579
Місто Прилуки стало сотою громадою, яка отримала повноваження архбудконтролю

Теги:

ДІАМ

Область:

Чернігівська область

Джерело:

ДАБІ

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...