В селі Колодяжне Миропільської ОТГ за рік реалізували 7 проектів

В селі Колодяжне Миропільської ОТГ у минулому році було реалізовано 7 проектів з модернізації інфраструктури. Під новорічні свята місцеві мешканці отримали сучасну систему водопостачання, яка покриває значну території села.

«Ми розпочали із самого необхідного – водопостачання. Стара мережа була із аcбестно-цементних труб, яким було уже понад 50 років, і в нас за місяць бувало 2-3 прориви. Спочатку поклали 2,605 км пластикових труб, відремонтували та модернізували водонапірну башту. На сьогодні люди вже з водою, продовжуємо вирішувати питання підписання договорів», - розповів Валерій Гиндич, голова Миропільської ОТГ.

На реалізацію проекту витратили 108 тисяч гривень з місцевого бюджету та 114 тисяч гривень з обласного бюджету.  В цьому році влада громади планує завершити процес модернізації застарілої мережі водопостачання.

Крім того, зроблено 6 кілометрів під’їзної дороги до села Колодяжне, яка з’єднала його з містечком Миропіль. Модернізували систему освітлення вулиць як цього села, так і інших населених пунктів ОТГ. Зокрема, у Колодяжному встановили додатково 25 ліхтарів, замінили 3 лічильники та встановили фотореле, яке регулює час вмикання світла в залежності від рівня освітленості.

«Якщо лише Миропіль, адміністративний центр громади, до об’єднання витрачав на освітлення 290 тисяч гривень за рік, то сьогодні вся громада, а це 6 населених пунктів зі своїми мережами вуличного освітлення, які збільшилися за рік на 60 світильників, витрачає 245 тисяч гривень. Економія становить 20% завдяки заміні звичайних ламп на сучасні LED лампи», - поділився голова Миропільської ОТГ.

За рік також вдалось зменшити енергозатрати в школі, дитячому садочку та ФАПі села Колодяжне. У школі повністю замінили вікна на енергозберігаючі. Садочок та ФАП під’єднали до модернізованої котельні на твердому паливі, а будівлю останнього модернізували за кошти гранту ПРООН ще до об’єднання.

«Сама Колодяжненська сільська рада зробити стільки, як за минулий рік була б не у змозі. Просто не вистачило б грошей. Сьогодні ми маємо і дороги, і водопровід, і освітлення, і модернізовані об’єкти соціальної інфраструктури. Так, проблеми є і їх багато, але сьогодні ми впевнились, що сил, грошей та повноважень у громади вистачить, аби їх вирішити», - розповів Віктор Поліщук, староста села Колодяжне.

Всього у громаді 6 населених пунктів, у кожному було реалізовано декілька проектів. Зокрема, в селах Дертка та Пилипо-Кошара реалізовують 2 проекти з термосанації фельдшерських пунктів, також у будівлях замінили вікна, двері та відремонтували покрівлю.

05.01.2018 - 10:41 | Переглядів: 15481

Приєднані зображення:

Область:

Житомирська область

Громади:

Миропільська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

07 березня 2024

Як Мостиська громада залучає мешканців до цивільного захисту

Як Мостиська громада залучає мешканців до...

Мостиська громада, що на Львівшині, за допомогою міжнародних партнерів створила добровільну пожежну команду у селі...

22 лютого 2024

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба голос». Як у Терешківській громаді працюють зі шкільним бюджетом

«Мало – просто щось купити дітям. Їм треба...

Авторка: Марія Булейко (Марковська) У 2018-му році до Терешківської сільської громади, що на Полтавщині, увійшли...

22 лютого 2024

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами ділитися з іншими». DECIDE розвиває співробітництво громад у сфері освіти

«Треба вирішувати проблеми спільно, а успіхами...

Швейцарсько-український проєкт DECIDE не тільки активізує життя громад, а ще й стимулює їх до створення спільних...