Розвиток децентралізації на Полтавщині: консолідація зусиль для синергії

Представники організацій, які безпосередньо беруть участь та сприяють розвитку процесу децентралізації на Полтавщині, підписали меморандум спільних дій. За ініціативи Наталії Осипенко, директора Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців, меморандум обговорили та скріпили підписами: Ірина Балибіна, директор Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування (створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону), Ірина Дудка, координатор Асоціації міст України в Полтавській області, Володимир Микийчук, виконавчий директор Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, Олексій Рябоконь, заступник голови Всеукраїнської Асоціації ОТГ, та Олександра Шереметьєва, керівник регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад.

Підписанти домовилися координувати зусилля в усіх напрямках децентралізації на Полтавщині, у тому числі в навчальних програмах, проектній діяльності, співробітництві із ЗМІ з метою підвищення спроможності органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у реалізації реформи децентралізації в регіоні.

Ірина Балибіна, директор Полтавського ЦРМС, зазначила: «Наші організації об’єднали зусилля заради спільної мети - надання процесу нового потужного дихання. Якщо досвід одних помножити на можливості інших та ідеї третіх –буде синергія».

Якісно новий рівень потрібних знань та послуг в підсумку отримуватимуть й представники об’єднаних територіальних громад. «Наш головний капітал – це люди. Ми маємо примножувати його за допомогою усього нового та перспективного. Для цього й зібралися разом», – додала Олександра Шереметьєва, голова однієї з найкращих ОТГ Полтавської області - Омельницької.

Область:

Полтавська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...