В Києві відбудеться ІІ Форум об’єднаних громад

4 грудня 2017 року в Києві відбудеться ІІ Всеукраїнський Форум об’єднаних громад за участі всіх голів громад, які об’єднались за три роки, представників бізнесу, інвестиційних організацій, Уряду України, центральних органів виконавчої влади, асоціацій органів місцевого самоврядування, проектів міжнародної технічної допомоги, експертів.

Інформаційним акцентом дискусій в рамках заходу стане тема потреб і можливостей об’єднаних громад у питаннях самостійного заробляння коштів, реалізації проектів, які повернуться громадам новими робочими місцями і податками до місцевих бюджетів та залучення інвестицій.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні сформовано 665 об’єднаних територіальних громад (у 252 з яких перші місцеві вибори відбудуться 29 жовтня та 24 грудня 2017 року), кожна з яких має стати спроможною самостійно вирішувати всі питання місцевого значення. Уряд надав громадам всі інструменти, необхідні для розвитку їх територій. Громади не так давно працюють в нових умовах, а частина з них лише з початку 2018 року перейдуть на прямі міжбюджетні відносини, тому потребують в тому числі й інформаційної підтримки у питаннях формування стратегій розвитку, сприятливого інвестиційного клімату, умов для розвитку малого і середнього бізнесу та інших, вирішення яких допоможе громадам самостійно наповнювати місцеві бюджети та надалі розвивати свої території.

27.10.2017 - 13:50 | Переглядів: 17056
В Києві відбудеться ІІ Форум об’єднаних громад

Теги:

форум

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...